Omschrijving van Inotyol

Inotyol zalf is is een geneesmiddel aangewezen bij luierdermatitis, wintergezwellen, kloven, eczema, oppervlakkinge wonden, weinig uitgebreide brandwonden.

 • Zinkoxide werkt indrogend en samentrekkend op vochtige huidaandoeningen.
 • Afhankelijk van de basis waarin het is verwerkt, werkt het ook indrogend, jeukstillend of verkoelend.

Indicatie

Irritatieve ontsteking, luierdermatitis, wintergezwellen, kloven, eczema, oppervlakkige wonden, weinig uitgebreide brandwonden.

Gebruik van Inotyol

Luierontsteking:
Na ieder toilet, de huid voorzichtig droogdeppen en een dikke laag zalf aanbrengen op de aangetaste oppervlakte.


Andere indicaties:
Inotyol zalf op de gekwetste huid breed uitsmeren, dit 2 of 3 keer per dag. In geval van oppervlakkige wonden dienen deze ontsmet te worden voor het aanbrengen van de zalf. Indien nodig met een kompres bedekken.

Ingrediënten Inotyol

Ichtammolum 1,50 g — Zinci oxidum 15,00 g — Titanii dioxidum 5,00 g — Adeps lanae — Paraffinum liquidum — Vaselinum — Aetheroleum lavandulae — Aqua purificata q.s. pro 100,00 g.

Bijwerkingen van Inotyol

Zoals voor iedere stof die op de huid wordt aangebracht is een overgevoeligheidsreactie op een of meer bestanddelen van Inotyol, en meer bepaald op lanoline, mogelijk.

Waarschuwing

Niet gebruiken op geïnfecteerde of etterende letsels, ook niet bij een gekende overgevoeligheidsreactie op één of meer bestanddelen van Inotyol.
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
Inotyol 90 g
€ 8,06

Laatste reviews en ervaringen met Inotyol

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik gebruik deze zalf al jaren voir de billetjes voor men kindjes. Oudste zoon is 17 en gebruikte het toen ook al . Mijn mama gebruikte dat vroeger ook al. Ik smeer het altyd op hun poepje. Ze worden nooit rood bij mij en als het tog het gebeurt is het dank zij dit vlug verdwenen. Met andere zalfjes is dat niet het geval.. Enige nadeel is dat t een plakkerige vuile zalf is.. Ma dat nemen we r bij
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Uitstekend bij herstel van schaafwonden agv val bij bv skeeleren. De wond heelt zonder korstvorming, de huid blijft soepel en rekt mee met bewegingen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik denk dat iedereen wel weet dat dit een goed product is bij geirriteerde billen. Zeker aan te raden
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Goed product, heel tevreden over. Wanneer de dochter geïrriteerde billen heeft gebruik ik deze enkele dagen en dan is het veel beter.

Inotyol kopen

Je kan Inotyol van het merk Inotyol, geproduceerd door URGO HEALTHCARE , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Huid > Huidirritatie