Omschrijving van Hyperpoll 10mg

Hyperpoll 10 mg zuigtabletten behoren tot de groep geneesmiddelen die men kent als antihistaminica (geneesmiddelen die aangewezen zijn voor overgevoeligheidsreacties). Het werkzame bestanddeel heeft een remmende werking op het vrijkomen van de stof histamine en de eosinofiele cel. Histamine en de eosinofiele cel spelen een belangrijke rol bij het optreden van overgevoeligheidssymptomen.

Indicatie

Bij kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen worden Hyperpoll 10 mg zuigtabletten gebruikt bij:
  • seizoensgebonden en chronische ontsteking van het neusslijmvlies (hooikoorts en gelijksoortige allergische reacties), gekenmerkt door een verstopte neus, niezen en afscheiding (allergische rhinitis), en daarmee gepaard gaande ontsteking van het oogslijmvlies (zoals jeukende, rode ogen).
  • langdurige (chronische) huiduitslag die gepaard gaat met hevige jeuk en de vorming van bultjes (urticaria) van onbekende oorsprong. Bij kinderen van 6 tot 12 jaar worden Hyperpoll 10 mg zuigtabletten gebruikt bij:
  • seizoensgebonden en chronische ontsteking van het neusslijmvlies (hooikoorts en gelijksoortige allergische reacties).
  • langdurige (chronische) huiduitslag die gepaard gaat met hevige jeuk en de vorming van bultjes (urticaria) van onbekende oorsprong.

Gebruik van Hyperpoll 10mg

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
1 zuigtablet (10 mg) per dag
Kinderen van 6 tot 12 jaar die meer dan 30 kg wegen: 1 zuigtablet (10 mg) eenmaal per dag of een halve zuigtablet (5 mg) tweemaal per dag (’s ochtends en ’s avonds)
Kinderen van 6 tot 12 jaar die minder dan 30 kg wegen: Een halve zuigtablet (5 mg) eenmaal per dag

Ingrediënten Hyperpoll 10mg

Het werkzame bestanddeel is cetirizinedihydrochloride. Eén zuigtablet bevat 10 mg cetirizinedihydrochloride.
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
€ 13,00
€ 11,44

Hyperpoll 10mg kopen

Je kan Hyperpoll 10mg van het merk Neocare, geproduceerd door NEOCARE , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Allergie > Algemeen