€ 9,55
€ 8,02
Bijsluiter van Hirudoid 50 g crème

Omschrijving van Hirudoid

Hirudoid is een crème of gel tegen ontstekingen van de huid en de aders.
Hirudoid kan gebruikt worden:
- Als hulpmiddel bij bloeduitstortingen, kneuzingen, zwellingen, oedemen (vochtophopingen).
- Bij het voorkomen en behandelen van oppervlakkige tromboflebitis (ontsteking in een oppervlakkige ader waarbij een bloedklonter ontstaat, meestal in het been). Als u bijvoorbeeld last heeft van zware benen of spataders, neemt het risico op oppervlakkige tromboflebitis toe.
- Bij het voorkomen en behandelen van verwikkelingen bij infiltraties door infusies of injecties in een ader.

Wordt uw klacht na 14 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met uw arts.

Indicatie

Aangewezen bij:
- Adjuvansbehandeling van hematomen, kneuzingen, zwellingen, oedemen.
- Preventie en behandeling van oppervlakkige trombophlebitis en infiltraties door intraveneuze infusies of injecties

Gebruik van Hirudoid

Meerdere malen per dag 3 à 5 cm crème of gel (of zo nodig meer, bijvoorbeeld aan het begin van de behandeling) op en rond het aangetaste gebied aanbrengen. De gel gelijkmatig over de huid verdelen, de crème licht inmasseren. Bij zeer pijnlijke ontstekingen of in aanwezigheid van trombi, HIRUDOID crème voorzichtig verdelen over het aangetaste gebied en errond, en vervolgens afdekken met bv. een gaaskompres. Gezien zijn alkoholgehalte mag HIRUDOID gel niet onder verband aangebracht worden. HIRUDOID is geschikt voor fono- en ionoforese (aanbrengen onder de negatieve pool).

Ingrediënten Hirudoid

Mucopolysaccharide-polysulfaat 300 mg per 100 g.

Bijwerkingen van Hirudoid

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.

Huid- en onderhuidaandoeningen
Zelden (kan tot 1 op 1.000 mensen treffen): een allergische reactie onder de vorm van roodheid van de huid. In dat geval moet u de behandeling onderbreken, waarna deze verschijnselen gewoonlijk snel verdwijnen.

Het melden van bijwerkingen
Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan. U kunt bijwerkingen ook rechtstreeks melden via de website: www.fagg.be. Door bijwerkingen te melden, kunt u ons helpen meer informatie te verkrijgen over de veiligheid van dit geneesmiddel.

Waarschuwing

Vermijd het contact van HIRUDOID met open wonden, slijmvliezen of ogen.
HIRUDOID Crème bevat:
- cetostearylalcohol die lokale huidreacties kan veroorzaken (bijv. contactdermatitis).
- methylparahydroxybenzoaat (E218) en propylparahydroxybenzoaat (E216): deze verbindingen kunnen allergische reacties uitlokken (eventueel na een bepaalde termijn).
HIRUDOID Gel bevat:
- propyleenglycol die irritaties van de huid kan veroorzaken.

De klinische ervaring doet geen teratogene effecten vermoeden. Zolang echter geen objectieve gegevens beschikbaar zijn, vermijde men toepassing van HIRUDOID op grote huidoppervlakken tijdens de zwangerschap en de borstvoeding.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
€ 9,55
€ 8,02

Hirudoid kopen

Je kan Hirudoid van het merk Neocare, geproduceerd door EG NV , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Hirudoid of via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Spieren & Gewrichten & Kneuzingen > Lokale Applicatie