€ 11,32
€ 9,17
Bijsluiter van Hibiscrub 500 ml

Omschrijving van Hibiscrub

Hibiscrub

Indicatie

Antiseptische en reinigende vloeibare zeep, te gebruiken vóór een heelkundige ingreep of in de verpleegdiensten ter voorkoming van kruisinfectie en voor de pre- en postoperatieve totale lichaamshygiëne.

Gebruik van Hibiscrub

Pre-operatief chirurgisch ontsmetten van de handen.
De handen en voorarmen bevochtigen en wassen met onverdunde Hibiscrub-oplossing gedurende 1 minuut.
De nagels borstelen met een nagelborsteltje. Grondig spoelen en opnieuw wassen met Hibiscrub-oplossing gedurende 2 minuten. Grondig spoelen en drogen.
Hygiënisch ontsmetten van de handen.
De handen en voorarmen bevochtigen en wassen met onverdunde Hibiscrub-oplossing gedurende 1 minuut.
Grondig spoelen en drogen.
Pre-operatieve lichaamshygiëne van de patiënt.
De dag voor de operatie het hele lichaam wassen met 25 ml Hibiscrub (= ongeveer 2 soeplepels), te beginnen met het aangezicht en zo verder in benedenwaartse richting met speciale aandacht voor de huidstreek van de neus, oksels, navel, lies en perineum.
Vervolgens wordt het lichaam gespoeld en wordt het wassen herhaald met 25 ml Hibiscrub volgens dezelfde procedure, te beginnen met het hoofdhaar. Daarna wordt het ganse lichaam en het hoofdhaar grondig gespoeld.
Vervolgens droogt de patiënt zich af met een verse handdoek en trekt vers linnen aan. Deze wasprocedure wordt ook de dag van de operatie herhaald.
Bedlegerige patiënten kunnen met Hibiscrub gewassen worden volgens de standaard bedbad methode. De desinfectie van het operatieveld gebeurt in de operatiezaal op conventionele wijze.
Post-operatieve lichaamshygiëne van de patiënt.
Gedurende de dagen die de operatie volgen het hele lichaam met uitzondering van de operatiewonde, wassen volgens dezelfde procedure zoals vermeld bij de pre-operatieve lichaamshygiëne.

Ingrediënten Hibiscrub

Chlorhexidin. digluconas 40 mg — Poloxamer. — Lauryl. dimethylamino oxyd. — Rubr. coccineum A (E 124) pro colore — Isopropanol. — D-Gluconolacton. — Arom. citri synthet. (Der. nr 42/303) — Aqua ad 1 ml.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
€ 11,32
€ 9,17

Hibiscrub kopen

Je kan Hibiscrub van het merk Molnlycke Health Care, geproduceerd door MOLNLYCKE HEALTHCARE , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Huid > Wondverzorging > Ontsmetting