Omschrijving van Elmex Medical Gel

Elmex gelee wordt, in combinatie met een dagelijkse mondhygiëne, gebruikt ter voorkoming van tandbederf, voor personen met hoge cariëservaring en voor personen met orthodontische apparaten.

Omwille van een verhoogd gehalte aan fluoriden mag dit preparaat slechts eenmaal per week gebruikt worden en nooit aan kinderen beneden 6 jaar.

De dag van het gebruik voedsel en drank vermijden die veel kalk (melkprodukten) of magnesium (cacao, graanprodukten, groenten, gedroogde of oliehoudende vruchten) bevat omdat Elmex gel reageert met Calcium, Magnesium of Aluminium met verminderde werkzaamheid tot gevolg.

Indicatie

Elmex Medical Gel is aangewezen bij de preventie van tandcariës. Elmex Medical Gel kan gebruikt worden door personen die orthodontie-apparaten dragen, op de juxtadentaire oppervlakken van de partiële prothesen en uitneembare draadspalken en voor de behandeling van overgevoelige tandhalzen.

Gebruik van Elmex Medical Gel

EENMAAL PER WEEK voor het slapengaan en na het poetsen;
ongeveer 1 cm gelee met de tandenborstel grondig op alle vlakken van tanden en kiezen aanbrengen; 2-3 minuten laten inwerken;
resten uitspuwen en eenmaal kort naspoelen.

Ingrediënten Elmex Medical Gel

1 g Bevat Olaflurum 30,32 mg, Dectaflorum 2,87 mg, Na fluoride 22,1 mg (samen equivalent ad 1,25% fluor, 12500 ppm.).

Waarschuwing

Raad:
Elmex-gelee niet inslikken; niet aan hoge temperaturen blootstellen;
bij overmatig gebruik is verkleuring van de tanden mogelijk, met blijvende broosheid als gevolg.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
Elmex Medical Gel 38 g gel
€ 6,33

Elmex Medical Gel kopen

Je kan Elmex Medical Gel van het merk Elmex, geproduceerd door COLGATE-PALMOLIVE BELGIUM , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Mond & Tanden