€ 12,68
€ 10,52
Bijsluiter van Colofiber 20 zakjes

Omschrijving van Colofiber

Colofiber® (Plantago ovata Forsk) bevat een zwelmiddel van plantaardige oorsprong dat de regulatie van de darmfunctie toelaat. De werking is gebaseerd op een toename van de intestinale massa en veroorzaakt enerzijds een verweking van de harde stoelgang door zijn hoog watergehalte en verbetert anderzijds de consistentie van de stoelgang door waterheropname.

Indicatie

Colofiber® normaliseert de darmfunctie in de volgende gevallen :
gestoorde werking van de dikke darm
Verstopping veroorzaakt door een vertraagde doorgang door de dikke darm, o.a. bij bedlegerige patiënten en tijdens de zwangerschap

Gebruik van Colofiber

Colofiber® moet zonder kauwen met 1 of 2 glazen water doorgeslikt worden. Men raadt aan 1 à 2 liter vloeistof per dag te drinken. Een liggende houding is afgeraden tijdens de inname van Colofiber®.
De gebruikelijke dosis is:
Volwassenen: 2 zakjes iedere avond na het eten (tenminste 1 uur vóór het slapen). Indien nodig, mag 1 zakje ook ’s morgens voor het ontbijt ingenomen worden. In geval van diarree is het aangeraden 2 zakjes 3 maal per dag gedurende 1 à 3 dagen in te nemen ; vervolgens tot 3 maal daags 1 zakje indien nodig.
Kinderen: de dosis zal tot de helft verminderd worden ten opzichte van de aangeraden hoeveelheid van de volwassenen.

In geval van ernstige blijvende diarree die niet op Colofiber® reageert, moet men de behandeling stoppen en de elektrolytenbalans (met name kalium) controleren.

Ingrediënten Colofiber

- De werkzame bestanddelen zijn: Plantago ovata Forsk (zaad) 4,55 g; Plantago ovata Forsk (zaadvlies) 0,15 g

- De andere bestanddelen zijn: Carvii aetherol, Salviae aetherol, Ment. Piperitae aetherol., Acaciae gum., Talc., Titan. Dioxyd. (E 171), Ferr. oxyd. rubr. (E 172), Ferr. Oxyd. flav. (E 172), Paraf. sol., Paraf. liq., Sacchar..

Bijwerkingen van Colofiber

Flatulentie en een gevoel van gastro-intestinale overladenheid kunnen bij het begin van de behandeling optreden. Deze klachten verdwijnen in de loop van de behandeling.
Plantago ovata bevat bestanddelen die tot allergische reacties kunnen leiden. De allergische symptomen kunnen huidreacties, jeuk en in sommige gevallen anafylaxie omvatten (een plotse veralgemeende allergische reactie die kan leiden tot een levensbedreigende shock).

Waarschuwing

Contra-indicaties :
Overgevoeligheid (allergie) aan het actief bestanddeel Plantago ovata Forsk semen of aan één van de andere bestanddelen van Colofiber®.
Bij symptomen of tekenen die een obstructie (ileus) of vernauwing (stenose) van het maag-darmkanaal laten vermoeden
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
€ 12,68
€ 10,52

Colofiber kopen

Je kan Colofiber van het merk Meda Pharma, geproduceerd door MEDA PHARMA , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Darmstoornissen > Constipatie