Balsoclase Antitussivum Suppo Jong Kind 12 zetpillen

€ 4,99
€ 4,39
Product niet verkrijgbaar

Indicatie

Balsoclase Antitussivum is aangewezen bij de symptomatische behandeling van niet-productieve hoest. De behandeling moet zo kort mogelijk zijn (enkele dagen) en indien geen klinische verbetering optreedt, moet een herevaluatie plaatsvinden.

Gebruik van Balsoclase Antitussivum Suppo Jong Kind

Kind van 2 à 3 jaar (12 à 15kg): 1 à 2 zetpillen per dag
Kind van 4 à 6 jaar ( 15 à 25kg): 2 à 3 zetpillen per dag

Ingrediënten Balsoclase Antitussivum Suppo Jong Kind

Pentoxyverine 8 mg — Adeps solidus — Adeps neutralis q.s. tot 1 zetpil

Bijwerkingen van Balsoclase Antitussivum Suppo Jong Kind

Er werden slaperigheid, huiduitslag en ook droge keel en droge mond waargenomen, en zeldzamer gastro-intestinale stoornissen, zoals diarree, nausea, braken en epigastrische pijn.

Er werden ook zeldzame gevallen van anafylactische reacties gemeld. Anderzijds werden bij kinderen convulsies en zelfs gevallen van ademhalingsonderdrukking gemeld.

Waarschuwing

Balsoclase Antitussivum is tegenaangewezen wanneer de hoest noodzakelijk is om abnormaal overvloedige secreties uit de luchtwegen te evacueren, in geval van gekende overgevoeligheid voor het geneesmiddel, in geval van ademhalingsinsufficiëntie of onderdrukking van het CZS, bij astmatische hoest, in geval van glaucoom of prostaathypertrofie en ook in geval van leverfalen.
Dit geneesmiddel is tegenaangewezen voor vrouwen die borstvoeding geven.
Balsoclase Antitussivum mag niet toegediend worden aan kinderen jonger dan 2 jaar.

Balsoclase Antitussivum mag niet worden toegediend aan zwangere vrouwen omdat de studies ontoereikend zijn om op formele wijze de onschadelijkheid voor de menselijke foetus aan te tonen, ook al kon geen enkele foetale malformatie aan het product worden toegeschreven.
Hetzelfde geldt voor vrouwen die borstvoeding geven omdat excretie van het geneesmiddel in de moedermelk aanleiding kan geven tot aanzienlijke overdosering bij de zuigeling.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
€ 4,99
€ 4,39
Product niet verkrijgbaar

Klanten die dit kochten, kochten ook

Balsoclase Antitussivum Suppo Jong Kind kopen

Je kan Balsoclase Antitussivum Suppo Jong Kind , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Balsoclase of via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Hoest > Droge Hoest