Push Med Enkelbrace Links 26-29cm T1 1 stuk

€ 101,00
€ 90,90
Bespaar 10% (€ 10,10)
Dit product wordt gratis geleverd!

Omschrijving van Push Med Enkelbrace Links 26-29cm T1

WOORD VOORAF 
Push med producten bieden oplossingen binnen de behandeling en het voorkomen van letsels van het bewegingsapparaat. Verantwoord door medici en wetenschappers. 
Uw nieuwe enkelbrace is een Push med product en wordt gekenmerkt door een hoge mate van effectiviteit, comfort en kwaliteit. De Push med Enkelbrace garandeert een verbeterde stabiliteit en verlicht eventuele pijn. De fysieke belastbaarheid wordt hierdoor vergroot. Mechanische steun, instelbare druk en een goed positiebehoud staan hiervoor aan de basis. 
Push med producten zijn innovatief en worden met zorg voor u gemaakt. Dit met het oog op maximale zekerheid en meer bewegingsvrijheid. In het belang van een tevreden gebruik. 
Lees de productinformatie voor het gebruik van de Push med Enkelbrace aandachtig door. 

PRODUCTEIGENSCHAPPEN 
Uw Push med Enkelbrace biedt een hoge mate van ondersteuning en bescherming tijdens de behandeling of preventie van enkelletsel. Inzetbaar op een breed scala van indicaties en gebruiksmomenten. De combinatie van een rits en klittenbandsluiting zorgt ervoor dat de sok gemakkelijk kan worden aangetrokken. Door middel van niet-elastische banden kan de pronatie- en supinatiebeperking worden ingesteld, zonder het lopen te belemmeren. De elastische banden met geïntegreerde heel-lock, volgens functioneel tape-concept, bieden individueel instelbare compressie rond het enkelgewricht. De siliconenapplicatie aan de binnenzijde van de brace prikkelt de propriocepsis van het enkelgewricht. Hierdoor wordt op een dreigend trauma geanticipeerd. 
De enkelbrace kent een uitstekende pasvorm en past moeiteloos in vrijwel elke schoen. Rond kwetsbare gebieden als wreef en hiel zijn zgn. comfortzones aangebracht door middel van gepolsterd materiaal.
De brace is vervaardigd met Sympress™, een hoogwaardig, comfortabel materiaal. Door het gebruik van microvezels voelt de binnenzijde zacht aan en blijft de huid droog. De Push med Enkelbrace is eenvoudig aan te leggen en kan probleemloos gewassen worden. 

Sluit de klittenbanden voor het wassen ter bescherming van de brace en ander wasgoed. 
De brace kan gewassen worden bij maximaal 30°C, fijne was of handwas. Gebruik tijdens het wassen geen bleekwater. 
De brace mag licht gecentrifugeerd worden: hang de brace daarna in de open lucht te drogen (nietbij de verwarming of in een droogtrommel). 
Voor een lange levensduur is het belangrijk uw brace na gebruik, indien nodig, eerst te laten drogen, alvorens deze op te bergen.

Indicatie

-Matige (rest)instabiliteit (bij matige belasting) 
-Behandeling van acute laterale enkelbandlaesies (alternatief voor tape) 
-Behandeling van stabiele enkelfracturen (type Weber A met geïsoleerde laterale malleolusfractuur) 
-Nabehandeling van enkelfracturen (incl. Jonesfractuur) 
-Postoperatieve behandeling van bandletsels of fracturen 
-Kapselirritatie en peesontsteking na enkelfractuur of enkelbandlaesie 
-Arthrose met instabiliteit 
-Secundaire preventie van een enkelbandlaesie (bij matige belasting met vochtvorming) 
-Voetballersenkel 
-Impingement (kapselinklemming; anterieur en posterieur) 

Er zijn geen aandoeningen bekend waarbij de brace niet gedragen kan of mag worden. Bij een slechte doorbloeding van de ledematen kan een brace tot stuwing leiden. Leg de brace aanvankelijk niet te strak aan. 
Pijn is altijd een waarschuwingsteken. Bij aanhoudende pijn of verergering van de klachten is het raadzaam uw behandelend arts of therapeut te raadplegen.

Gebruik van Push Med Enkelbrace Links 26-29cm T1

De enkelbrace is verkrijgbaar in 5 maten. Plaats de voet in een hoek van 90 graden t.o.v. het onderbeen. Meet vervolgens de omtrek rond de hak en de wreef van de voet zoals aangegeven in de tekening op de verpakking. In de tabel op de verpakking vindt u de juiste bracemaat behorende bij uw voetomtrek. 

A. Schuif de basis om de voet, zodat deze goed aansluit. De voet dient in 90 graden t.o.v. het onderbeen te worden gehouden. Sluit vervolgens de rits en de elastische sluiting aan de voorzijde. 
B. Sluit de niet-elastische banden kruislings over de wreef. De juiste aanlegvolgorde wordt bepaald door de oplopende molecuulsymbolen op het klittenband. 
C. De elastische banden worden in een 8-vorm om de voet gewikkeld. Start met het op spanning brengen van de heel-lock. Leg de band diagonaal over de wreef richting binnenzijde voet aan. Vervolgens onder de voet door naar de buitenzijde en diagonaal over de wreef naar de binnenkant van het onderbeen. 
D. Sluit de elastische band met één wikkeling rond het onderbeen. 
E. Breng de heel-lock van de tweede band op spanning. Leg de band diagonaal over de wreef richting buitenzijde voet aan. 
F. Vervolgens onder de voet door naar de binnenzijde en diagonaal over de wreef naar de buitenkant van het onderbeen. Sluit de elastische band met één wikkeling rond het onderbeen.

Waarschuwing

-Voor een juist gebruik van uw Push brace kan een diagnose door een arts of therapeut noodzakelijk zijn. Raadpleeg altijd uw behandeld arts of therapeut als de klachten aanhouden of verergeren. 
-Voor een optimale functie is een juiste maatkeuze essentieel. Past u daarom vóór aankoop uw brace om de maat te controleren. Het vakkundige personeel van uw verkooppunt legt u uit hoe u uw Push brace optimaal aanlegt. Bewaar de productinformatie zodat u later de aanleginstructies kunt nalezen. 
-Raadpleeg de vakspecialist indien het product individuele aanpassingen vereist. 
-Controleer vóór elk gebruik van uw Push brace of er geen slijtage of veroudering aan onderdelen of stiknaden waarneembaar is. Een optimale functie van uw Push brace is alleen gewaarborgd indien het product volledig intakt is.
€ 101,00
€ 90,90

Push Med Enkelbrace Links 26-29cm T1 kopen

Je kan Push Med Enkelbrace Links 26-29cm T1 van het merk Push, geproduceerd door VITAMED , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Orthopedische steunverbanden
EHBO & Thuiszorg > Orthopedische steunverbanden > Enkel
Welzijn & Gezondheid > Sport