€ 47,20
€ 44,84
Bespaar 5% (€ 2,36)
Dit product wordt gratis geleverd!

Omschrijving van Allevyn Life 12.9x12.9cm 66801068

ALLEVYN Life is een meerlaags kompres, speciaal ontworpen voor mensen en hun alledaagse activiteiten en bevat o.a. een hydrocellulaire foamlaag, hyper-absorberende kern en afschermingslaag met de volgende kenmerken.
- Ademende topfilm
- Afschermingslaag
- Hyper-absorberende kern
- Hydrocellulaire foamlaag
- Siliconengel kleeflaag

De unieke vier-lobbige vorm met brede rand is special ontworpen om perfect op het lichaam aan te sluiten en laat patiënten toe hiermee te douchen: ALLEVYN Life is voor elke wond op elke locatie.

Indicatie

Wondverzorging bij secundaire genezing van oppervlakkige en granulerende wonden, chronische en acute exsuderende wonden, matig tot diepe wonden zoals decubitus, ulcus cruris, diabetische beenulcera, geïnfecteerde wonden, oncologische wonden, operatiewonden, eerste- en tweedegraads brandwonden, donorplaatsen, skin-tears, schimmelende ulcera.

Gebruik van Allevyn Life 12.9x12.9cm 66801068

Reinig de wond volgens de normale procedures.
Selecteer een kompres van de juiste afmeting.
Prepareer en reinig de huid rondom de wond door overtollig vocht te verwijderen. Overmatig haar dient te worden afgeknipt om te zorgen dat het kompres zo dicht mogelijk op de wond kan worden aangebracht.
Verwijder één vel beschermpapier van ALLEVYN Life en plaats het kompres met de klevende zijde op de huid.
Wrijf het kompres vlak over de wond om te zorgen dat er geen vouwen in zitten.
Verwijder het resterende beschermpapier en breng het kompres aan over de rest van de wond zonder het uit te rekken. Het gehele oppervlak van de wond dient volledig bedekt te zijn met het wondkussen van het kompres.
ALLEVYN Life kan worden gebruikt om moeilijk te verbinden wonden zoals op hielen en ellebogen te behandelen. De hoekpunten van het kompres mogen overlappen bij het plaatsen, maar zorg ervoor dat het kompres niet gevouwen of uitgerekt wordt. 

Waarschuwing

Gebruik ALLEVYN Life niet met oxiderende stoffen zoals hypochlorietoplossingen (bv. EUSOL) of waterstofperoxide, aangezien deze de absorberende polyurethaan componenten van het kompres kunnen afbreken. 
 
Stop met het gebruik als roodheid of gevoeligheid optreedt. 
 
Niet in het kompres knippen, hierdoor kunnen interne delen van het kompres in de wond komen waardoor het genezingsproces kan worden vertraagd. De bacteriële eigenschappen van het kompres worden hierdoor ook aangetast, waardoor infectie kan ontstaan.
 
ALLEVYN Life dient niet als enig middel te worden gebruikt voor drukverlichting, maar dient altijd samen met andere drukverlichtings-middelen te worden gebruikt. ALLEVYN Life is een product voor eenmalig gebruik. Bij gebruik op meer dan één patiënt kan kruisbesmetting of infectie optreden. Door de verpakking te openen, wordt de steriele barrière verbroken. Daarom dient u geen geopend kompres te bewaren voor gebruik op een later tijdstip.
€ 47,20
€ 44,84

Allevyn Life 12.9x12.9cm 66801068 kopen

Je kan Allevyn Life 12.9x12.9cm 66801068 van het merk Smith & Nephew, geproduceerd door SMITH NEPHEW , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Kompressen > Steriele Kompressen > Absorberende kompressen