Royal Canin Kittenmelk 300 g

€ 19,78
€ 16,81
(€ 56,03 / kg)
Bespaar 15% (€ 2,97)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Royal Canin Kittenmelk

Na de geboorte halen kittens al hun voedingsstoffen uit de moedermelk. Soms gebeurt het dat moederkat weinig of mindere kwaliteit melk produceert. In dat geval is bijvoeding van het kitten noodzakelijk. Speciaal daarvoor heeft Royal Canin Babycat Milk ontwikkeld. Deze melk kan gelijk na de geboorte gegeven worden als aanvulling of ter vervanging van moedermelk.

Gebruik van royal canin babycat milk:
- Bij een te groot nest
- Te weinig melkproductie bij de moederkat
- Moederloze kittens
- Tepelaandoeningen
- Zwakke kittens die achterblijven
- Verstoten kittens
- Slechte melk kwaliteit.

Eigenschappen royal canin babycat milk: Babycat milk is een uitstekend alternatief voor moedermelk, aangezien deze over soortgelijke eigenschappen beschikt met een hoog gehalte aan energie en eiwit. De melk heeft een laag lactosegehalte (melksuiker) vanwege problemen die jonge kittens hebben met het verteren van een overmaat aan lactose. Om deze reden is koemelk, die door een hoog lactosegehalte wordt gekenmerkt, geen geschikte optie.

Bevat geen zetmeel zodat een optimale verteerbaarheid wordt bereikt. De vertering van zetmeel is bij pasgeboren kittens beperkt omdat nog onvoldoende amylase (enzym nodig voor de vertering van zetmeel) wordt gevormd. Door toevoeging van Fructo-Oligo-Sacchariden (FOS) wordt een evenwichtige darmflora in de dikke darm bevorderd.

Extra: Vanwege de snelle gewichtstoename (10gr/dag) van kittens is het sterk aan te bevelen om kittens elke dag te wegen om de groei te controleren.

Kittens (bij)voeren.
Het komt wel eens voor dat moederpoes te weinig melk heeft. Als het niet lukt een pleegmoeder te vinden kun je heel goed zelf de kittens met een flesje groot brengen.
Tot ongeveer 5 weken kunnen kittens nog niet zelfstandig eten en drinken. Geef nooit koemelk. Koemelk bevat teveel lactose en veroorzaakt darmproblemen. Als kittens net geboren zijn moeten ze dag en nacht, om de 2 uur gevoed worden. Hiervoor heb je een druppelaartje of een zuigflesje met een speentje nodig. Er is speciale voeding voor pasgeboren kittens te verkrijgen, zoals Royal Canin Babycat Milk.

De fles geven.
Er zijn flesjes voor kittens te verkrijgen (bij Royal Canin Babycat Milk zit een flesje bijgeleverd). Ook kunt u een (oog)druppelaartje of een injectiespuit zonder naald gebruiken. Het speentje mag niet een te groot gat hebben, anders gaat het te snel en verslikken de kittens zich.

Kittens hebben van nature (net als baby’s) een automatisch zuigreflex, u moet het drinken dus niet forceren, laat het kitten zelf zuigen aan het speentje. Op deze manier stimuleert u het drinken. Uw kitten kan beter een paar keer weinig drinken, zodat het erin blijft, dan teveel zodat hij gaat spugen of zich verslikt. Spenen. Vanaf een week of 4 kunt u beginnen met het voeren van zacht voer (vleesvoeding). Doe hier nog wel enkele dagen een beetje flesvoeding bij. Na enige tijd kunt u er brokjes bij leggen om te kijken of de kittens dit ook willen eten.

Indicatie

Royal canin babycat milk is een evenwichtige kittenmelk bijvoeding voor pasgeboren kittens.

Gebruik van Royal Canin Kittenmelk

De melk moet altijd op lichaamstemperatuur zijn (37 graden). Houdt het gewicht van de kittens dagelijks bij. De eerste paar weken mag dit best 2x per dag. Zo kunt u ingrijpen wanneer nodig.

Gewicht van kitten hoe vaak hoeveelheid
100 – 200 gram om de 2 uur 2,5 tot 5 ml met max van 60 ml per dag
200 – 300 gram om de 2 a 3 uur 5 tot 12,5 ml met max van 120 ml per dag
300 – 360 gram om de 3 uur 12,5 – 15 ml met max van 120 ml per dag
360 – 420 gram om de 4 uur 15 – 30 ml met max van 200 ml per dag

Na iedere flesvoeding moeten de darmen en de blaas gestimuleerd worden om de ontlasting op te wekken. Dit doet u door met een warm vochtig wollen doekje zachtjes over de anus en de onderbuik te masseren. Dit is noodzakelijk! Kittens moeten iedere dag ontlasting hebben en na iedere flesvoeding wat urine kwijt raken.
De ontlasting mag niet te hard en niet te dun zijn. De eerste dagen na de geboorte is de ontlasting erg donker, daarna wordt de ontlasting lichter van kleur. Wanneer een kitten geen ontlasting krijgt raadpleeg dan altijd uw dierenarts. Hetzelfde geldt voor te dunne ontlasting.
Wanneer u moederloze kittens heeft is het belangrijk om ze goed warm te houden. U kunt hier een speciale warmtelamp voor gebruiken.

Ingrediënten Royal Canin Kittenmelk

Samenstelling: caseïnepoeder, dierlijk vet, wei-eiwitpoeder, sojaolie, kokosolie, visolie, minealen, fructo-oligosaccharide.

Toevoegingsmiddelen: Voedingsfysiologische toevoegingsmiddelen: vitamine A (25.000 IE/kg), vitamine D3 (1.500 IE/kg), E1 [ijzer] (100 mg/kg), E2 [jodium] (4 mg/kg), E4 [koper] (15 mg/kg), E5 [mangaan] (80 mg/kg], E6 [zink] (230 mg/kg), E8 [selenium] (0,43 mg/kg), taurine (2,5 g/mg), anti-oxidanten
€ 19,78
€ 16,81
(€ 56,03 / kg)

Royal Canin Kittenmelk kopen

Je kan Royal Canin Kittenmelk van het merk Royal Canin, geproduceerd door ROYAL CANIN , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Dierenverzorging > Voeding
Dierenverzorging > Voeding > Kat