Zincodyn 112 St tabletten

€ 16,99
€ 15,29
Bespaar 10% (€ 1,70)
Op voorraad
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Zincodyn

Zink is het derde meest voorkomende oligo- of sporenelement aanwezig in het menselijk lichaam, na ijzer en fluor.
Het menselijk lichaam bevat gemiddeld 2 tot 4 gram zink, het wordt gevonden in elk deel van het lichaam en is onmisbaar voor de normale groei en ontwikkeling van het organisme.

Zink is verantwoordelijk voor de goede werking van meer dan 300 verschillende enzymen, het stabiliseert de structuur van verschillende eiwitten. Zink is bijgevolg essentieel voor het goed functioneren van verschillende stofwisselingsprocessen waaronder de eiwitsynthese, het metabolisme van vetzuren, vitamine A, koolhydraten, macronutriënten en de synthese van DNA.

Zink is essentieel voor de instandhouding van een goede celdeling, de voortplantingsorganen, een normale wondheling, een normale groei en ontwikkeling, de instandhouding van normale nagels, haar, huid en botten en de goede werking van het immuunsysteem.

Zink is tenslotte een sterk anti-oxidant: enerzijds verhoogt het de activiteit van verschillende anti-oxidatieve enzymen zoals katalase en superoxide dismutase die het lichaam beschermen tegen oxidatieve stress en vrije radicalen. Anderzijds wordt de vorming van vrije radicalen gelimiteerd door een inductie van de metallothionein-eiwit synthese in de cel.

Zinktekorten komen gemiddeld bij ongeveer 31% van de bevolking voor. Zwangerschap en lactatie, baby’s en jonge kinderen, adolescenten en bejaarden zijn gevoeliger voor zinktekorten door hun hogere nood of verminderde opnamecapaciteit. Bij kinderen en bij volwassenen kunnen huidproblemen waargenomen worden met onder andere gebrekkige vorming van littekenweefsel en vertraagde wondgenezing tot gevolg, stoornissen van de mannelijke fertiliteit en het afweersysteem.

Het toevoegen van vitamine B6 verhoogt de biologische beschikbaarheid van zink door de opname extra te bevorderen.

Gebruik van Zincodyn

1 tablet per dag

Ingrediënten Zincodyn

Ingrediënten per tablet
Vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat) 0,5 mg
Zink (zinkbisglycinaat) 22,5 mg

Waarschuwing

Gluten-vrij
Geschikt bij zwangerschap
Geschikt bij borstvoeding
Soja-vrij
Lactose-vrij
Geschikt voor vegetariërs
Geschikt voor veganisten
Zincodyn 112 St tabletten
€ 16,99
€ 15,29

Laatste reviews en ervaringen met Zincodyn

Schrijf een review
  • 4/5
    Beoordeeld door
     
    De Zincodyn tabletten helpen bij mij tegen vermoeidheid, ik voel me ook beter geconcentreerd, wat de cognitieve vaardigheden zeker ten goede komt

Zincodyn kopen

Je kan Zincodyn van het merk Zincodyn, geproduceerd door METAGENICS BELGIUM, bestellen in België bij Farmaline via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Zink