€ 23,99
€ 20,39
Bespaar 15% (€ 3,60)
Product niet verkrijgbaar

Omschrijving van Natural Energy Vitamine D Complex

De term vitamine D staat voor een groep van vet oplosbare prohormonen, waarvan de twee belangrijkste vormen vitamine D2 (ergocalciferol, de plantaardige vorm) en vitamine D3 (cholecalciferol, de dierlijke vorm) zijn. Vitamine D3 kan door de huid worden geproduceerd onder invloed van ultraviolet licht van de zon, wat in de klassieke interpretatie van het begrip "vitamine" geïnterpreteerd zou kunnen worden als dat vitamine D eigenlijk geen echte vitamine is. In de meeste gevallen is de synthese door de huid in West-Europa echter ontoereikend en blijft de mens afhankelijk van de aanvoer uit externe bronnen, vandaar dat deze stof algemeen toch als vitamine beschouwd wordt. Heden wordt vitamine D3 vaak beschouwd als een prohormoon, omdat het door hydroxylatie in lever en nieren in de actieve vorm (calcitriol) wordt omgezet. Vitamine D2 dient in het lichaam te worden gemetaboliseerd tot vitamine D3 om vervolgens te worden omgezet in de actieve vorm (calcitrol).
Onze huidige westerse voeding bevat onvoldoende vitamine D, daar slechts zeer weinig voedingsmiddelen (eidooiers, paddenstoelen, levertraan) vlot resorbeerbare vormen van vitamine D bevatten. Onderzoek wijst uit dat in West-Europa bijna driekwart van de volwassenen een te lage vitamine D-inname van gemiddeld 3,2 µg/d uit voedsel vertonen, dit terwijl de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH-waarde) van vitamine D 5 µg is.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat uit meta-analyses van laboratoria uit heel West-Europa blijkt dat drie kwart van de bevolking boven de 45 jaar een tekort aan vitamine D vertoont (<30ng/ml). Vitamine D speelt een belangrijke rol in diverse fysiologische processen in het lichaam: • Vitamine D regelt de niveaus van calcium en fosfaat in het bloed door de absorptie ervan uit het voedsel in de darmen te bevorderen, alsook door de heropname van calcium en fosfaat in de nieren te bevorderen. Vitamine D vermindert eveneens de mobilisatie van calcium uit het bot (door verlaging van het parathormoon). Deze processen maken dat voldoende vitamine D in het lichaam onontbeerlijk is voor een normale bot- en tandmineralisatie.
• Voldoende vitamine D is eveneens onontbeerlijk voor het normaal functioneren van het immuunsysteem, door zijn invloed op immunosuppressie, fagocytose en anti-tumoractiviteit. • Voldoende vitamine D bovendien bij tot het behoud van normale spierfuncties. • Vitamine D speelt darenboven een rol in onze celdeling.

Indicatie

• Voor een normaal calciumgehalte in ons lichaam.
• Draagt bij tot het behoud van normaal bot- en tandweefsel.
• Speelt een rol in de celdeling.
• Behoud van normale spierfunctie.
• Voor het gezond functioneren van het immuun systeem.

Gebruik van Natural Energy Vitamine D Complex

Een verpakking VITAMINE D COMPLEX FORTE van Natural Energy bevat 120 parels die elk 25µg (= 1000 IU) vitamine D3 (cholecalciferol) bevatten onder een vlot resorbeerbare vorm, voor een perfecte bio-beschikbaarheid.

Curatief: bij een serumwaarde lager dan 30ng/ml (25OH vitamine D)
Gedurende drie maanden: 2 parels per dag
Vervolgens: 1 parel per dag ter preventie van tekort

Preventief: ter preventie van osteoporose, ter bescherming van het immuun systeem, voor een goed mentaal evenwicht, ter preventie van hart- en vaatziekten: 1 parel per dag

Ingrediënten Natural Energy Vitamine D Complex

cholecalciferol 6.5ug
maisolie 100mg
glycerine 23mg
gelatine 16mg

Bijwerkingen van Natural Energy Vitamine D Complex

Bij het gebruik van VITAMINE D COMPLEX FORTE of VITAMINE D COMPLEX JUNIOR zijn geen schadelijke gevolgen gekend. 
Niet geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Waarschuwing

Op een droge en koele donkere plaats afgesloten bewaren (15-25 ºC). Buiten het bereik van kinderen houden.
Natural Energy Vitamine D Complex 240 capsules
€ 23,99
€ 20,39
Product niet verkrijgbaar

Laatste reviews en ervaringen met Natural energy vitamine d complex

Schrijf een review
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  vitamine D complex voorgeschreven in het kader van een nabehandeling van kanker. Blijkbaar kan een tekort aan vitamine D een betekenisvolle rol spelen bij het ontstaan van kanker. Gecombineerd met een andere multivitamine is dit geheel zeker aan te bevelen voor het fysische herstel na de behandeling van de kanker.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb een aanzienlijk tekort en de arts heeft me zeker overtuigd van het nut om dit dagelijks in te nemen; Daarnaast ga ik voldoende buiten uiteraard.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Deze vitaminen neem ik al een tijdje in en ook ik heb er duidelijke resultaten mee. Meermaals heeft het bloedonderzoek een nodige stijging van mijn Vitamine D laten zien.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik ben zeer tevreden van dit product. Mijn VitD levels zijn reeds maanden te laag. Met dit product begon het tei eindelijk te keren. Dankzij regelmatige bloedafnames weet ik zeker dat mijn lichaam dit product opneemt.

Natural Energy Vitamine D Complex kopen

Je kan Natural Energy Vitamine D Complex van het merk Natural Energy, geproduceerd door ENERGETIC FOOD & SUPPLEMENTS , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Vitamine D