Pistal Natuurlijke Luchtzuiverende Spray - Magnolia 200 ml

19 klanten gaven dit product gemiddeld 4,53 van de 5 sterren.

19 Reviews


€ 19,95
De vermelde verkoopprijzen die betrekking hebben op producten zonder wettelijk gereguleerde marges, zijn niet-bindende adviesprijzen.

€ 13,97 Bespaar 30%
Product niet verkrijgbaar
 • Klanten geven Farmaline een 9,4/10
 • Gratis expresslevering vanaf € 39
 • Discrete afhandeling in +3000 afhaalpunten
 • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Omschrijving

Pistal Air Purifier spray zuivert de lucht in leefruimtes van ongezonde elementen, zodat jij opgelucht kan ademhalen in een zuivere omgeving.
 
Welke ongezonde elementen haalt het uit de lucht: 
 • Pollen
 • Geuren
 • Fijn stof, roet, rook
 • Virussen
 • Bacteriën
De spray kan thuis gebruikt worden om snel en effectief de ruimte te zuiveren van ongezonde elementen, zelfs in slecht geventileerde ruimtes. 
 • Voor/tijdens/na bezoek om de ongezonde elementen uit de lucht te zuiveren
 • Voor het slapengaan om pollen uit de lucht te halen
 • In slecht/niet geventileerde ruimtes om de ruimte te zuiveren
Daarnaast kan de spray ook gebruikt worden op kantoor, vergaderruimtes, op school of op hotel om de lucht in ruimtes te zuiveren.
 
De belangrijkste kenmerken van de Pistal luchtzuiverende spray?
Zuivert de lucht effectief van ongezonde elementen en maskeert niet enkel de geur 
 • Wetenschappelijk bewezen1
Veilig in gebruik: 
 • Geen irritatie-opwekkende bestanddelen die hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen, verstopte neus,… kunnen veroorzaken
 • Geschikt voor gevoelige luchtwegen 
 • Niet nodig om de ruimte te verlaten of te verluchten na gebruik.
Natuurlijke formule:
 • Bevat geen schadelijke bestanddelen die irritaties kunnen veroorzaken2: Geen biociden, geen essentiële oliën, geen synthetische geuren, geen bewaarmiddelen, geen alcohol.
Subtiel magnolia aroma
Maakt geen vlekken
 
Waarom zou ik een luchtzuiverende spray nodig hebben?
De Wereldgezondheidsorganisatie ziet luchtvervuiling als de stille doder, verantwoordelijk voor 7 miljoen doden wereldwijd, per jaar3. Luchtvervuiling vindt niet enkel buiten plaats, integendeel.
 
Mensen spenderen 85% van hun tijd binnen. Echter, de luchtkwaliteit binnen is veelal slechter dan buiten. Dit komt doordat de vele ongezonde elementen zich binnenshuis makkelijker kunnen opstapelen en dus langer in de lucht blijven hangen4.
 
Ongezonde elementen zijn enerzijds chemische elementen zoals fijn stof en roet, die onder andere via het toenemende verkeer, naar binnen waaien. Anderzijds zijn er microbiologische elementen zoals pollen, virussen en bacteriën. Pollen zorgen voor allergische reacties bij een steeds stijgend aantal mensen5. Virussen en bacteriën kunnen onder andere via speekseldruppeltjes uren ronddwarrelen in de omgeving6.
 
Om de luchtvervuiling binnenshuis tegen te gaan, kan je dus zeker extra hulp gebruiken. Belangrijk is dat die hulp geen extra schadelijke stoffen met zich meebrengt. Pistal Air Purifier zuivert de lucht binnenshuis van ongezonde elementen zonder dat het schadelijke stoffen toevoegt aan de lucht. 
 
Is Pistal Air Purifier veilig? 
De luchtzuiverende spray is veilig te gebruiken:
 • De spray bevat geen irritatie-opwekkende bestanddelen (essentiële oliën, biociden, synthetische geuren, bewaarmiddelen, alcohol…) die extra ongezonde elementen aan de lucht toevoegen. Deze kunnen irritaties veroorzaken zoals hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen, oogirritaties of andere specifieke allergische reacties.
 • Geschikt voor gevoelige luchtwegen: de spray kan gebruikt worden door astmalijders, personen met allergieën en jongere kinderen. 
Bijgevolg hoef je de kamer niet te verlaten noch te ventileren na gebruik.
 
Er staat daarom ook geen limiet op het aantal keren dat je de ruimte mag zuiveren van ongezonde elementen. 
 
Hoe werkt het?
De Pistal Air Purifier spray zuivert op een snelle en effectieve manier de lucht.
Als de spray verstoven wordt, worden de ongezonde elementen in de lucht gegrepen en hechten ze zich aan de bestanddelen in het product (zoals een Pac-Man). Hierdoor worden de ongezonde elementen uit de lucht gehaald, die vervolgens neervallen op de vloer.  
 
Door de unieke samenstelling van Pistal Air Purifier gaan de gevangen ongezonde elementen niet meer opnieuw in de lucht opdwarrelen. Integendeel, ze worden geïnactiveerd door de ingrediënten, met behulp van zonlicht, temperatuur en vochtigheid. Dit resulteert in een zuivere omgeving,  die vrij is van ongezonde elementen. 
 
1 Pistal Scientific Evidence – 2021 
2 Nematollahi, N., Kolev, S.D. & Steinemann, A. Volatile chemical emissions from essential oils. Air Qual Atmos Health 11, 949–954 (2018).
3 World Health Organization. Infographic: Air pollution - the silent killer.
4 Superior Health Council. (2017, September). Indoor air quality in belgium. Federal public service Health, Food Chain Safety and Environment.
5 Ray C, Ming X. Climate Change and Human Health: A Review of Allergies, Autoimmunity and the Microbiome. Int J Environ Res Public Health. 2020;17(13):4814. Published 2020 Jul 4.
6 Ames, H. (2020, October 15). How long does coronavirus last in the body, the air, and in food? Medical News Today. 

Indicatie

Pistal Air Purifier helpt om de lucht in leefruimtes te zuiveren van ongezonde deeltjes (fijn stof, rook, roet), pollen, geurtjes en biologische elementen.

Gebruik

Om de ruimte te zuiveren spuit je 6 tot 8 keer (3 tot 5ml) in een vegende beweging in de volledige zone van de kamer die moet worden gezuiverd.
 
Het product kan je meermaals per dag gebruiken, wanneer de nood er is om de kamer te zuiveren bvb. bij frequente passage van personen, aanwezigheid van fijn stof (woonst bij spoorwegen, druk stadscentrum, autostrade…), periode van pollen ... 

Ingrediënten

Water, Ureum, Cyclodextrine, schorsextract van de quillaja Saponaria, Caprylyl Glycol, citroenzuur, Citrus paradisi (pompelmoes) vruchtenwater, bloemenwater van de Magnolia Champaca.

Waarschuwing

Niet verstuiven in de aanwezigheid van kinderen jonger dan 30 maanden, vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, personen met een voorgeschiedenis van convulsieve of epileptische stoornissen, personen met een allergie voor een van de bestanddelen. Zodra de ruimte lang genoeg werd verlucht, kunnen bovenvermelde personen de kamer weer betreden.

 • Bij mensen die last hebben van een bijzondere pathologie, een professionele zorgverlener raadplegen.
 • Buiten het bereik en zicht van kinderen houden.
 • Bij contact met de ogen: overvloedig afspoelen met water gedurende een aantal minuten. De contactlenzen verwijderen.
 • Niet eten, drinken of roken tijdens gebruik.
 • Verwijderd houden van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen.
 • Tegen zonlicht beschermen. Niet blootstellen aan temperaturen boven 50°C. Vermijd inademing van de dampen indien het product per ongeluk verbrand of verhit werd.
 • Inhoud/verpakking weggooien in overeenstemming met de nationale wetgeving. Niet gebruiken voor andere doeleinden dan deze waarvoor het product is bestemd.
 • Niet inslikken. Overvloedig spoelen bij contact met mond en onmiddellijk een arts raadplegen. Niet aanbrengen op de huid of de slijmvliezen. Bij contact met de huid: met veel water en zeep wassen. 
 • In geval van aanhoudende irritatie, huiduitslag, oogirritatie of orale inname, raadpleeg een arts of het antigifcentrum. Bij het inwinnen van medisch advies, het product of label ter beschikking houden.
 • Licht ontvlambare vloeistof en damp. Houder onder druk: kan openbarsten bij verhitting. Ook na gebruik niet doorboren of verbranden.
Pistal Natuurlijke Luchtzuiverende Spray - Magnolia 200 ml
€ 19,95
De vermelde verkoopprijzen die betrekking hebben op producten zonder wettelijk gereguleerde marges, zijn niet-bindende adviesprijzen.

€ 13,97
Product niet verkrijgbaar
€ 19,95
De vermelde verkoopprijzen die betrekking hebben op producten zonder wettelijk gereguleerde marges, zijn niet-bindende adviesprijzen.

€ 13,97 Bespaar 30%
Product niet verkrijgbaar
 • Klanten geven Farmaline een 9,4/10
 • Gratis expresslevering vanaf € 39
 • Discrete afhandeling in +3000 afhaalpunten
 • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang onze promoties en nieuwigheden via e-mail.

Inschrijven

* De kortingscode is pas geldig bij een minimum aankoopbedrag van €50, is niet van toepassing op geneesmiddelen en babyvoeding, en niet combineerbaar met andere codes

€5*
Korting!

Klanten die dit kochten, kochten ook

Flamigel 50 g
Flamigel 50 g
€ 13,74
De vermelde verkoopprijzen die betrekking hebben op producten zonder wettelijk gereguleerde marges, zijn niet-bindende adviesprijzen.

€ 9,34

Laatste reviews en ervaringen met Pistal Natuurlijke Luchtzuiverende Spray - Magnolia

Schrijf een review
 • Klant Martine gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5

  5

  Deze natuurlijke spray zuivert elke kamer in huis

 • Klant Geert gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5

  Verfrissend

  De geur is aangenaam, bloemig en fris. De bus was ook groter van volume dan ik verwacht had, hetgeen uiteraard fijn is, want je weet dat je een tijdje toekomt. Maar of de spray écht doet hetgeen er op de verpakking staat, namelijk, kwalijke deeltjes uit de lucht verwijderen, tja, dat kun je niet met het blote oog zien...

 • Klant Yvette gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5

  Heerlijk

  De Pistal luchtzuiverende spray geeft ons huis een weldadige geur. We kunnen daarmee alle nare luchtjes verdrijven. Het feit dat het eveneens helpt tegen ongezonde deeltjes en pollen is zeker een meevaller. We merken ook dat er nu veel minder stof in huis rond dwarrelt. Dat bespaart tijd tijdens het poetsen. Ik ben fan en blijft het verder gebruiken.

 • Klant Saida gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5
  1 klant vond deze beoordeling nuttig.

  Pistal

  Een beetje een vreemde geur, maar het verfrist de kamers.

 • Klant Davy gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5
  3 van 3 klanten vonden de beoordeling nuttig.

  Meerwaarde

  Heerlijke spray. Zorgt effectief voor een gezonde leefruimte. Wij gebruiken deze spray vooral in de slaapkamer vlak voor het slapen gaan. Geur is absoluut niet overheersend noch vervelend. Mag bovendien gebruikt worden terwijl je in de ruimte aanwezig blijft. Dit is nu eens echt een nuttige spray en geen spray die enkel een geur verspreiden als doel heeft.

 • Klant Viviane gaf dit product 3 van de 5 sterren.
  3/5
  3 van 3 klanten vonden de beoordeling nuttig.

  Een kwestie van smaak

  Ik hou helemaal niet van de geur, het is te "zwaar" naar mijn smaak. Ik geef de voorkeur aan een fris parfum zoals pranarom om de atmosfeer op te frissen

 • Klant Rita gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5
  4 van 5 klanten vonden de beoordeling nuttig.

  Pistal natuurlijke luchtzuiverende spray- magnolia

  Ik ken en gebruik Pistal al vele jaren. Deze luchtzuiverende spray is in deze tijd van besmettingen en bevuilde lucht een ideaal hulpmiddel met uitstekend resultaat. De spray is gemakkelijk in gebruik en zeer efficiënt.

 • Klant Karin gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5
  3 van 3 klanten vonden de beoordeling nuttig.

  Aangenaam verrast!

  Zeer aangename spray, die een subtiele en aangename geur verspreid. Ik koop vanaf dit product in plaats van de producten op basis van essentiële oliën, deze zijn veel te sterk van geur en blijken ongezond te zijn.

 • Klant Louise gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5

  Helpt tegen geuren

  Heb het gebruikt tijdens de feestdagen om onaangename geuren weg te nemen als we raclette deden. Werkte goed. En de geur die vrijkomt is heel subtiel en snel weg, dus stoort niet.

 • Klant Angje gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5

  Nog te zien

  Ik probeer dit product al een tijdje. De geur is aangenaam en niet te sterk, wat ideaal is voor kleine ruimtes zoals een kantoor.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang onze promoties en nieuwigheden via e-mail.

Inschrijven

* De kortingscode is pas geldig bij een minimum aankoopbedrag van €50, is niet van toepassing op geneesmiddelen en babyvoeding, en niet combineerbaar met andere codes

€5*
Korting!

Pistal Natuurlijke Luchtzuiverende Spray - Magnolia 200 ml

Pistal Natuurlijke Luchtzuiverende Spray - Magnolia 200 ml
€ 19,95
De vermelde verkoopprijzen die betrekking hebben op producten zonder wettelijk gereguleerde marges, zijn niet-bindende adviesprijzen.

€ 13,97
Product niet verkrijgbaar

Pistal Natuurlijke Luchtzuiverende Spray - Magnolia kopen

Je kan Pistal Natuurlijke Luchtzuiverende Spray - Magnolia van het merk Pistal®, bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Pistal, Pistal, of via de volgende categorie:

Alternatieve geneeskunde > Aromatherapie > Zuiverend