Pharma Nord D-Pearls 800 360 capsules

€ 29,95
€ 21,86
Bespaar 27% (€ 8,09)
Promotie -27% korting geldig t.e.m. 28/02/2018
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Pharma Nord D-Pearls 800

Wat zijn D-Pearls? 
D-Pearls zijn zachte gelatinecapsules die elk 20 μg vitamine D3 bevatten. Dankzij de kleine afmetingen zijn ze makkelijk in te nemen. De in vet oplosbare vitamine D is in de capsules in koud geperste olijfolie opgenomen. 

Wat is vitamine D? 
Net als andere vitaminen, is vitamine D van groot belang. Er bestaan verschillende vormen, maar de twee belangrijkste zijn D2 (ergocalciferol) en D3 (cholecalciferol). Vitamine D3 is de vorm die in de huid uit cholesterol wordt aangemaakt wanneer we aan voldoende zonlicht blootstaan, of een soortgelijke vorm van UV-straling. Vitamine D uit zonlicht is een effectieve bron, maar alleen werkzaam als de zon hoog aan de hemel staat. In Nederland is de zon alleen tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags in de maanden tussen april en september voldoende sterk om de benodigde hoeveelheid vitamine D3 in de huid aan te maken. 

Vitamine D2 krijgen we alleen via de voeding binnen. Sommige paddenstoelen en planten maken D2 aan onder invloed van ultraviolet licht. Zowel vitamine D2 als D3 moeten vervolgens in de lever en nieren worden geactiveerd om biologisch actief te worden. Onderzoekers geloofden lange tijd dat beide vormen van de vitamine even effectief waren. Het is echter gebleken dat vitamine D3, afhankelijk van de meetmethode, 56-87% effectiever is dan vitamine D2 als het gaat om verhoging van het gehalte aan vitamine D in het bloed. Bovendien wordt D3 driemaal zo effectief in vetweefsel opgeslagen als D2.* 

* Heaney RP, et al. Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010. 

Kinderen en ouderen in tehuizen hebben meer vitamine D nodig dan gemiddelde volwassenen. Vitamine D vervult een aantal belangrijke functies in het lichaam. 

Vitamine D: 
-Is van belang voor een normale celdeling 
-Draagt bij aan het behoud van sterke botten en tanden 
-Draagt bij aan de normale opname en benutting van calcium en fosfor 
-Speelt een rol in het afweersysteem van het lichaam en bij de normale spierfunctie 

Goede bronnen van vitamine D 
-Eieren 
-Lever van kabeljauw 
-Vette vis 
-Oliën 
-Boter 
-Avocado 

Vitamine D supplementen zijn over het algemeen aan te raden voor: 
-Kinderen van 0-2 jaar (vitamine D als druppels) 
-Zwangere vrouwen 
-Kinderen en volwassenen met een donkere huid 
-Kinderen en volwassenen die volledig bedekkende kleding dragen in de zomer 
-Mensen die overdag niet buiten komen of over het algemeen zonlicht mijden 
-Bewoners van tehuizen 
-Mensen ouder dan 70 jaar 
-Iedereen, ongeacht leeftijd, met een verhoogd risico op osteoporose 
-Veganisten en vegetariërs doen er goed aan om de officiële richtlijnen voor blootstelling aan zonlicht in acht te nemen en eventueel in de winterperiode een supplement met vitamine D te gebruiken. 

De concentraties vitamine D in het bloed kunnen vastgesteld worden door middel van een test die de eenheid 25-hydroxyvitamine D (25-(OH)D) meet, uitgedrukt in nmol/l. 
De vitamine D status wordt als volgt geëvalueerd: 

12-25 nmol/l : Tekort
50 nmol/l : Voldoende 
75-150 nmol/l : Optimaal niveau bij individuen met broze botten en bij nieuwe patiënten 
>ca. 200 nmol/l : Risico van overdosering 
> = groter dan < = kleiner dan 

Omrekening 1 nmol/l = 0,4 ng/ml 

Bij normale, gezonde mensen is er geen onmiddellijke noodzaak om de concentratie vitamine D in het bloed te meten. Niettemin is het voor sommige groepen aan te raden om de status regelmatig te controleren. Dat geld vooral voor mensen met een levensstijl die de natuurlijke aanmaak van deze vitamine zou kunnen belemmeren. Naast de voor de hand liggende factoren van gebrek aan zonlicht en een slecht eetpatroon, moet daarbij ook gedacht worden aan subtielere oorzaken. Zo kan het gebruik van sommige medicijnen bijvoorbeeld invloed hebben op het vermogen van het lichaam om vitamine D op te nemen, waardoor de behoefte aan deze voedingsstof groter kan worden.

Indicatie

-Kleine capsules (‘parels’) met 20 μg (800 IE) vitamine D3 in koud geperste olijfolie 
-De olijfolie verzekert een goede opneembaarheid van de in vet oplosbare vitamine D 
-De gelatine is gecertificeerd halal en koosjer 
-Voor sterke botten en tanden en ondersteuning van de normale spierfunctie 
-Vitamine D speelt een rol bij de opname van calcium 
-Ondersteunt de normale celdeling 
-Voldoet aan de farmaceutische richtlijnen voor productie en de EU-regels voor voedingssupplementen

Gebruik van Pharma Nord D-Pearls 800

-1 keer daags 1 capsule, tenzij anders geadviseerd. 
-Niet geschikt voor kinderen t/m 10 jaar. 
-Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. 
-Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een goede gezondheid is een gezonde levensstijl en een gevarieerde, evenwichtige voeding van belang.

Ingrediënten Pharma Nord D-Pearls 800

D-Pearls 800 : Olijfolie, gelatine, glycerol, cholecalciferol (Vitamine D3). 
D-Pearls 200 : idem D-Pearls 800 + calciumcarbonaat & riboflavine ; 
D-Pearls 1520 idem D-Pearls 800 + Karamel

Waarschuwing

-Donker, droog en op kamertemperatuur bewaren. 
-Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Pharma Nord D-Pearls 800 360 capsules
€ 29,95
€ 21,86

Laatste reviews en ervaringen met Pharma nord d-pearls 800

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Al eerder een jaar deze vitamine D genomen. Ik ben er goed mee. Aan te raden. Ook de prijs zit goed, zeker als je de grootste verpakking koopt. Het loont om een jaar lang dit te nemen
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dit is een interessante verpakking qua prijs. Ik ben erg tevreden van de pearls, zezijn helemaal niet slecht van smaak & geven geen oprispingen. Ik ben er tevreden mee.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Mijn vitamine D waarden blijven oké ondanks de donkere winters In België. Deze kleine pareltjes zijn heel gemakkelijk door te slikken. Ze zijn zeker hun prijs waard
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  ik probeer nu dit product ter vervanging van de ampullen Dcure omdat deze laatste het tekort aan vit D niet voildoende verbeterden : hopelijk helpt de dagelijkse inname van een pareltje meer
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Ideaal om het gebrek aan zon tijdens de koude en donkere dagen op te vangen. Merk er niet veel van maar waarden in bloed zijn momenteel ok dus het werkt!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Vitamine D in capsules. Werking zoals vermeld op het doosje. Prijs kwaliteit meer dan ok. Neutrale smaak. Zorgt voor u dagelijkse dosis vitamine D zoals beloofd.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ideaal voor iemand die permanent vitamine De moet innemen, de medicatie is door de pearls handig in te nemen . De prijs kwaliteit verhouding is zeer goed voor dit product.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  ik gebruik het één jaar en bij mijn laatste bloedonderzoek was mij vit D enkele punten hoger Het gebruik van deze D-Pearls werkt dus doeltreffend Ik zou het iedereen aanraden
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Pharma Nord D-Pearls werden mij door mijn huisarts aangeraden om mijn gewrichtspijnen te verlichten. Vooral in de winter kan het een nuttige kuur zijn, ik neem ze dagelijks. De prijzen bij Farmaline zijn bovendien heel scherp, een aanrader dus.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer goed product, wordt zelfs in Noord Afrika zeer positief beoordeeld en wordt in dank aangenomen. Als supplement bij anti-aging behandelingen is dit eveneens in de meeste gevallen een waardevol alternatief.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Heb deze handige D-Pearls voor de eerste keer aangekocht en ben deze nu 2 weken aan het nemen. Handige verpakking en redelijk goed in te nemen, zijn kleine bolletjes.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  heel veel mensen hebben vitamine D tekort en zeker op het einde van de winter. Een gezonde gevarieerde voeding volstaat niet, omdat vitamine D moeilijk uit de voeding wordt opgenomen. D-Pearls van pharma nord zijn heel handig in gebruik.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Deze vitamine D capsules zijn makkelijk in te nemen. Zeker niet te groot om snel door te slikken. In grote verpakking ook goedkoper. Ik ben tevreden van mijn aankoop.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dit is de 2 de keer dat mijn man dit neemt. Zijn vitamine D tekort verdween redelijk snel. Elke morgen een gelcapsulletje is echt geen moeite. Alleen lossen de andere capsuletjes mee. Dit is iets minder.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik neem deze d-pearls al enkele maanden en dit tot mijn volle tevredenheid.DE vermoeidheid is verdwenen en ik voel mij ook veel sterker op mentaal gebied en tegen verkoudheden
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  Zonnepareltjes :) Zo zien ze eruit. Ik voel er mij niet beter of slechter door, maar neem ze in omdat de kans op een tekort aan vitamine D reëel is en als vrouw heb ik een verhoogde kans op ostereopose.

Pharma Nord D-Pearls 800 kopen

Je kan Pharma Nord D-Pearls 800 van het merk Pharma Nord, geproduceerd door PHARMA NORD , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Pharma Nord D-Pearls of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Weerstand
Vitamines & Voedingssupplementen > Vitamine D
Zwangerschap & Baby > Voedingssupplementen > Vitamine D
Zwangerschap & Baby > Vitaminen Kind > Kindjes vanaf 6 jaar
Welzijn & Gezondheid > Kinderen > Vitaminen