€ 8,95
€ 6,89
Bespaar 23% (€ 2,06)
Promotie -23% korting geldig t.e.m. 31/01/2019

Omschrijving van Pharma Nord D-Pearls 200

Wat zijn D-Pearls? 
D-Pearls zijn zachte gelatinecapsules die elk vitamine D3 bevatten. Dankzij de kleine afmetingen zijn ze makkelijk in te nemen. De in vet oplosbare vitamine D is in de capsules in koud geperste olijfolie opgenomen. 

Wat is vitamine D? 
Net als andere vitaminen, is vitamine D van groot belang. Er bestaan verschillende vormen, maar de twee belangrijkste zijn D2 (ergocalciferol) en D3 (cholecalciferol). Vitamine D3 is de vorm die in de huid uit cholesterol wordt aangemaakt wanneer we aan voldoende zonlicht blootstaan, of een soortgelijke vorm van UV-straling. Vitamine D uit zonlicht is een effectieve bron, maar alleen werkzaam als de zon hoog aan de hemel staat. In Nederland is de zon alleen tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags in de maanden tussen april en september voldoende sterk om de benodigde hoeveelheid vitamine D3 in de huid aan te maken. 

Vitamine D2 krijgen we alleen via de voeding binnen. Sommige paddenstoelen en planten maken D2 aan onder invloed van ultraviolet licht. Zowel vitamine D2 als D3 moeten vervolgens in de lever en nieren worden geactiveerd om biologisch actief te worden. Onderzoekers geloofden lange tijd dat beide vormen van de vitamine even effectief waren. Het is echter gebleken dat vitamine D3, afhankelijk van de meetmethode, 56-87% effectiever is dan vitamine D2 als het gaat om verhoging van het gehalte aan vitamine D in het bloed. Bovendien wordt D3 driemaal zo effectief in vetweefsel opgeslagen als D2.* 

* Heaney RP, et al. Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010. 

Kinderen en ouderen in tehuizen hebben meer vitamine D nodig dan gemiddelde volwassenen. Vitamine D vervult een aantal belangrijke functies in het lichaam. 

Vitamine D: 
-Is van belang voor een normale celdeling 
-Draagt bij aan het behoud van sterke botten en tanden 
-Draagt bij aan de normale opname en benutting van calcium en fosfor 
-Speelt een rol in het afweersysteem van het lichaam en bij de normale spierfunctie 

Goede bronnen van vitamine D 
-Eieren 
-Lever van kabeljauw 
-Vette vis 
-Oliën 
-Boter 
-Avocado 

Vitamine D supplementen zijn over het algemeen aan te raden voor: 
-Kinderen van 0-2 jaar (vitamine D als druppels) 
-Zwangere vrouwen 
-Kinderen en volwassenen met een donkere huid 
-Kinderen en volwassenen die volledig bedekkende kleding dragen in de zomer 
-Mensen die overdag niet buiten komen of over het algemeen zonlicht mijden 
-Bewoners van tehuizen 
-Mensen ouder dan 70 jaar 
-Iedereen, ongeacht leeftijd, met een verhoogd risico op osteoporose 
-Veganisten en vegetariërs doen er goed aan om de officiële richtlijnen voor blootstelling aan zonlicht in acht te nemen en eventueel in de winterperiode een supplement met vitamine D te gebruiken. 

De concentraties vitamine D in het bloed kunnen vastgesteld worden door middel van een test die de eenheid 25-hydroxyvitamine D (25-(OH)D) meet, uitgedrukt in nmol/l. 
De vitamine D status wordt als volgt geëvalueerd: 

12-25 nmol/l : Tekort
50 nmol/l : Voldoende 
75-150 nmol/l : Optimaal niveau bij individuen met broze botten en bij nieuwe patiënten 
>ca. 200 nmol/l : Risico van overdosering 
> = groter dan < = kleiner dan 

Omrekening 1 nmol/l = 0,4 ng/ml 

Bij normale, gezonde mensen is er geen onmiddellijke noodzaak om de concentratie vitamine D in het bloed te meten. Niettemin is het voor sommige groepen aan te raden om de status regelmatig te controleren. Dat geld vooral voor mensen met een levensstijl die de natuurlijke aanmaak van deze vitamine zou kunnen belemmeren. Naast de voor de hand liggende factoren van gebrek aan zonlicht en een slecht eetpatroon, moet daarbij ook gedacht worden aan subtielere oorzaken. Zo kan het gebruik van sommige medicijnen bijvoorbeeld invloed hebben op het vermogen van het lichaam om vitamine D op te nemen, waardoor de behoefte aan deze voedingsstof groter kan worden.

Indicatie

-Kleine capsules (‘parels’) met 25 μg (1000 IE) vitamine D3 in koud geperste olijfolie 
-De olijfolie verzekert een goede opneembaarheid van de in vet oplosbare vitamine D 
-De gelatine is gecertificeerd halal en koosjer 
-Voor sterke botten en tanden en ondersteuning van de normale spierfunctie 
-Vitamine D speelt een rol bij de opname van calcium 
-Ondersteunt de normale celdeling 
-Voldoet aan de farmaceutische richtlijnen voor productie en de EU-regels voor voedingssupplementen

Gebruik van Pharma Nord D-Pearls 200

-1 keer daags 1 capsule, tenzij anders geadviseerd. 
-Niet geschikt voor kinderen t/m 10 jaar. 
-Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. 
-Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een goede gezondheid is een gezonde levensstijl en een gevarieerde, evenwichtige voeding van belang.

Ingrediënten Pharma Nord D-Pearls 200

D-Pearls 800 : Olijfolie, gelatine, glycerol, cholecalciferol (Vitamine D3). 
D-Pearls 200 : idem D-Pearls 800 + calciumcarbonaat & riboflavine ; 
D-Pearls 1520 idem D-Pearls 800 + Karamel

Waarschuwing

-Donker, droog en op kamertemperatuur bewaren. 
-Buiten bereik van jonge kinderen houden.
€ 8,95
€ 6,89

Laatste reviews en ervaringen met Pharma nord d-pearls 200

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Het is niet de eerste keer dat ik dit aanschaf. Voor mij is dit het beste product in de winter om mijn batterijen op te laden en op deze manier krijg ik zeker voldoende vitamine D.
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  De informatie in de bijsluiter komt niet overeen met de informatie op de website. Voor de rest wel een goed product. Ik neem het elke morgen bij het ontbijt in.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Goed verpakt. Vitamine capsules waarbij de vitamine opgelost zit in olijfolie. Dit is de manier om vit d goed op te kunnen nemen. 1 capsule per dag. Prima!!
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Ik gebruik dit product nu al meer dan een jaar naar volle tevredenheid en het is de ideale aanvulling op het calciumcarbonaat dat mijn arts mij heeft voorgeschreven in de strijd tegen ontkalking en osteoporose. Vitamine D 3 maakt het mogelijk om deze calcium, die met de leeftijd ontbreekt, op te lossen. Ik waardeer de efficiëntie en het gebruiksgemak. Niets te verdunnen, geen smaak..... gewoon een kleine capsule doorslikken!
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  een product dat zijn werking heeft en word de natuurlijke antibiotica genoemd en word soms voorgeschreven door artsen,je moet met deze producten wel wat geduld uitoefenen.het kan ook een aanvulling zijn met andere natuurlijke producten wanneer iets anders niet mogelijk is door een allergie of zo.
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  Prima product voor de zomer maanden met deze dosering. Voor de overige maanden gebruiken wij in ons gezin de hogere dosering van Pharma Nord D-Pearls 800.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Een van de beste merken die we kennen met de meest zuivere ingrediënten zoals deze pearls met olijfolie ipv sojaolie waar mensen soms nogal gevoelig voor zijn.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik ben minder moe door het nemen van deze pillen. Deze pillen zijn wel zeer klein. Geen plotse nasmaak van olie of andere vreemde smaak na het nemen van dit product.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Bij bloedonderzoek ontdekt dat ik een tekort heb aan vit. D (blijkt dat de meerderheid van de mensen dit heeft) ; sinds ik het weet, neem ik in de winterperiode altijd deze supplementen. Handige kleine tabletjes, gemakkelijk om in te nemen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  ik weet niet of dit de slaap beïnvloedt maar ik heb voor de eerste keer sinds lang een ganse nacht geslapen, en dit sinds ik een paar dagen de D pearl inneem ,
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  de eerste keer dat we dit proberen, we zijn beiden rondom de vijftig, vanaf deze leeftijd schijnt het belangrijk te zijn. We gaan het ervaren. Het zijn prettige kleine ronde capsules die makkelijk in te nemen zijn.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Gebrek aan vitamine D, werd me aangeraden door de dokter. Prima kleine pilletjes om te slikken. De levering was ook perfect en tijdig. Niks aan te merken. Bedankt.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Vitamine D3 neem ik al een tijdje, zeker nu er zo weinig zon is, want deze belangrijke vitamine wordt door zonlicht langs de huid opgenomen. Zou volgens medische literatuur goed zijn tegen kanker en andere ziekten.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Product dat aangewend wordt om de tekorten aan Vit D aan te vullen. Geen combinatie met andere Vit maakt het gemakkelijker om een teveel aan andere vit te absorberen. Gemakkelijk in te nemen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  D pearls zijn geweldig voor deze donkere dagen nu wel we een beetje extra zonneschijn kunnen gebruiken. Werkt goed en makkelijk in gebruik. Zijn kleine pilletjes.

Pharma Nord D-Pearls 200 kopen

Je kan Pharma Nord D-Pearls 200 van het merk Pharma Nord, geproduceerd door PHARMA NORD , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Pharma Nord D-Pearls of via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Vitamine D
Zwangerschap & Baby > Vitaminen Kind
Zwangerschap & Baby > Voedingssupplementen > Vitamine D
Welzijn & Gezondheid > Kinderen > Vitaminen