Performance Beta Alanine 120 capsules

€ 19,90
€ 17,91
Bespaar 10% (€ 1,99)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Performance Beta Alanine

Tijdens inspanningen van hoge intensiteit wordt er melkzuur gevormd. Dit is het punt waarop de spieren extreem vermoeid raken en inspanningen niet meer op hetzelfde niveau zijn als ervoor. Spieren verzuren en er treedt vermoeidheid op!

Carnosine (Beta-alanine-L-histidine)
Carnosine is een di-peptide bestaande uit het aminozuur Beta-alanine en het aminozuur L-histidine dat men hoofdzakelijk terugvindt in de spieren. Carnosine is een 100% natuurlijke stof die probeert de verzuring in onze spieren onder controle te houden. Hoe hoger het carnosine gehalte in onze spieren, hoe minder verzuring en spiervermoeidheid er zal optreden tijdens intensieve trainingen!

Carnosine heeft tal van functies:
Het wordt aanzien als antioxidant en gaat het teveel aan vrije radicalen te baas. Carnosine beschermt tevens tegen ouderdomsverschijnselen en ondersteunt het immuunsysteem. Het voorkomt spierverzuring zodat je langer kan trainen wat uiteindelijk leidt tot betere prestaties. Tevens is het bewezen dat voldoende hoge concentraties carnosine spierblessures voorkomt, wondverzorging bevordert en zo het herstel van beschadigde spieren sterk helpt te verbeteren. Via eiwitrijke producten zoals kip, rundvlees, varkensvlees en vis krijg je dagelijks carnosine binnen. Maar bij intensieve inspanningen zijn deze carnosine gehaltes onvoldoende hoog om effectief te kunnen zijn.

Waarom supplementeren met beta-alanine?
Carnosine wordt -voor het wordt opgenomen in de bloedbaan- door de darmen afgebroken in beta-alanine en L-histidine. De keuze om supplementatie van beta-alanine boven carnosine te verkiezen is een logische keuze, je zou nl. twee keer zoveel carnosine als beta-alanine moeten innemen om hetzelfde effect te krijgen. Daarom is supplementatie met beta-alanine het doeltreffendst. Bij sporters met een eiwitrijk dieet is er al voldoende histidine in de spieren aanwezig om samen met beta-alanine carnosine te vormen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat juist beta-alanine de beperkende stap is voor de synthese van carnosine in de spieren en niet histidine. Supplementeren met beta-alanine is zelfs zo effectief dat het de spiercarnosineconcentraties wel tot 80% kan verhogen.

Mensen die niet voldoende eiwitten via hun dagelijkse voeding binnen krijgen zoals vegetariërs, veganisten en ouderen hebben vaak een tekort aan histidine. Deze mensen kunnen baat hebben bij het supplementeren van histidine bij hun beta-alanine.

Indicatie

Stelt melkzuurvorming uit waardoor het spieruithoudingsvermogen verhoogt!
- Verhoogt de carnosineconcentraties tot 80%
- Voorkomt melkzuurvorming
- Helpt voor een beter herstel
- Langer en krachtiger trainen zodat prestaties nog verbeteren

Gebruik van Performance Beta Alanine

Neem 2 capsules ‘s ochtends en 2 capsules ‘s avonds met 250ml water.

Ingrediënten Performance Beta Alanine

BETA-ALANINE, GELATINE, ANTI-KLONTERMIDDEL (SILICIUMDIOXIDE), KLEURSTOF (TITANIUMDIOXIDE).

1 capsule 4 capsules
Beta-Alanine 800 mg 3200 mg
Performance Beta Alanine 120 capsules
€ 19,90
€ 17,91

Performance Beta Alanine kopen

Je kan Performance Beta Alanine van het merk Performance Sports Nutrition, geproduceerd door NUTRICO , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Performance Sports Nutrition of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Spieren & Gewrichten
50+ > Soepele Gewrichten > Smering Gewrichten
Welzijn & Gezondheid > Sport > Herstel