€ 12,80
€ 12,16
(€ 40,53 / kg)
Bespaar 5% (€ 0,64)

Omschrijving van Nutilis

Nutilis is een instant verdikkingsmiddel dat u kunt gebruiken om koude en warme dranken en gepureerde gerechten te verdikken. Het verdikken van voeding of drank is een goede manier om problemen bij het slikken te voorkomen. Belangrijk is dat het verdikkingsmiddel amylase resistent is. Dit wil zeggen dat speeksel geen invloed heeft op de dikte van het verdikte product.

Omschrijving
Kauwen en slikken gaat niet altijd automatisch. Als lippen, tong, verhemelte en keel niet goed samenwerken, kunnen problemen bij het slikken ontstaan. Slikken gaat het makkelijkst als voeding glad en egaal is en alles dezelfde dikte heeft.

Nutilis is praktisch in gebruik: het geeft snel de juiste dikte. Zonder dat de smaak verloren gaat. U kunt zelf kiezen wat u wilt eten of drinken; u hoeft alleen de dikte aan te passen. U kunt zowel koude als warme dranken met Nutilis verdikken.

Voordelen
- Nutilis helpt bij slikproblemen
- Met Nutilis kunt u weer makkelijk slikken en goed eten
- Nutilis is amylase resistent: speeksel heeft geen invloed op de dikte van het met Nutilis verdikte product. Het eten en drinken blijft op de juiste dikte, ook in de mond.

Voedingswaarde per 100 gram:

Energie1520 kJ / 358 kcal
Vetten0,1 gram
  waarvan verzadigd0 gram
Koolhydraten86 gram
  waarvan suikers1,4 gram
Vezels6,4 gram
Eiwitten0,2 gram
Zout0,29 gram
Natrium116 mg
 Ingredienten
Dextrine-maltose, gemodificeerd zetmeel (E1442)(bron: maïs), taragom, xanthaangom, guargom

Gebruik
Kan worden toegevoegd aan koude en warme dranken, drinkvoedingen, soep en gepureerde gerechten. Behoudt de smaak van het gerecht of de drank. Verdikte voeding kan worden verwarmd, gekoeld of ingevroren zonder de consistentie te beïnvloeden.

Voeg de voorgeschreven (zie verpakking) hoeveelheid poeder toe aan de vloeistof of gepureerde maaltijd en mix dit goed met een shaker, garde of vork. Laat een aantal minuten staan om de gewenste consistentie te bereiken. Voeg geen extra poeder toe tijdens deze wachttijd aangezien de voeding nog verder verdikt.
 
Bewaren
Goed afgesloten houden en koel en droog bewaren (<25°C). Niet in de koelkast bewaren.
 
Fabrikant:
Nutricia Nederland B.V.
Albert Einsteinlaan
2719 EP Zoetermeer
 
08-2015
 

Indicatie

Hebt u last van slikproblemen? Dan kunt u de consistentie van zowel koude als warme dranken en gemixte gerechten aanpassen met Nutilis®, een instant verdikkingsmiddel.

Gebruik van Nutilis

In elk blik Nutilis zit een maatschepje, dat overeenkomt met ongeveer 3 gram poeder. De te gebruiken hoeveelheid hangt af van het te verdikken voedsel. De verdikte voeding of drank kan verhit of gekoeld worden zonder dat de dikte verandert.

Ingrediënten Nutilis

Gemodificeerd maïszetmeel (hydroxypropyldizetmeelfosfaat), dextrine-maltose, guargom, taragom, xanthaangom.
€ 12,80
€ 12,16
(€ 40,53 / kg)

Laatste reviews en ervaringen met Nutilis

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Super goed product

  Mijn moeder in januari braaksel in haar longen gekregen. En had daar door een heel zware longontsteking op gelopen. Kregen haar koorts niet meer lager 40 gr. Is naar ziekenhuis gebracht. En daar gaven ze NUTILIS.. Ben blij dat ze me het product hebben leren kennen.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Poeder is gemakkelijk te doseren en lost goed op. Nu krijg ons mama die aan dementie lijdt en dáárdoor slikproblemen heeft eindelijk terug de nodige vloeistoffen binnen. Ook een handig middeltje om medicatie te geven aan mensen die moeilijk kunnen slikken!

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.

  Het is een product van het gebruik voor de mijnwerker en het caldevlees. Molto nuttig voor latte en colazione. Sono proprio contenta di aver fatto questo acquisto.

  Was deze beoordeling nuttig?

Nutilis kopen

Je kan Nutilis van het merk Nutricia , geproduceerd door NUTRICIA , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Specifieke Dieetvoeding of via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Therapeutische drink- en sondevoedingen > Verdikkingsmiddelen (bij slikproblemen)
Welzijn & Gezondheid > Specifieke dieetvoeding > Therapeutische drink- en sondevoedingen > Verdikkingsmiddelen (bij slikproblemen)
50+ > Bijvoeding > Verdikkingsmiddelen (bij slikproblemen)