Martera Curcuma Sap Bio 250 ml

€ 14,50
€ 12,33
(€ 4,93 / 100 ml)
Bespaar 15% (€ 2,17)

Omschrijving van Martera Curcuma Sap Bio

Kurkuma (curcuma longa) of geelwortel, is een oranje-gele specerij met krachtige antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen. Het kurkuma sap, sinds eeuwen gekend als een traditioneel sap op het eiland Java, verbergt onvermoede schatten voor onze gezondheid en welzijn. Op Java wordt dit sap aanzien als «levenselixir» en wordt het dagelijks gedronken ter behoud van een goede gezondheid en welzijn.

Een krachtige ontstekingsremmer
In de 20e eeuw hebben epidemiologische studies op de bevolking van Zuid-Oost Azië een verband gelegd tussen de frequente consumptie van kurkuma en het laag niveau aan ernstige ziekten van onze tijd. Dit volk heeft sinds eeuwen, altijd het integrale sap van verse kurkuma geconsumeerd om te kunnen genieten van de effecten van alle actieve bestanddelen, zonder een specifieke molecule te willen bevooroordelen. Een eeuwen- oude kennis die de onderzoekers beginnen te ontdekken: de synergie en de complementariteit van de diverse actieve bestanddelen voor een betere efficiëntie. De consumptie van kurkuma biedt talloze preventieve en positieve eigenschappen voor de gezondheid en het welzijn, sinds het begin der tijden gekend door de Zuid-Oost Aziatische bevolking. Vandaag zijn die eigenschappen bevestigd door de wetenschap. Tot op heden heeft er geen enkel ander voedingsmiddel een even krachtige ontstekings- remmende werking als verse kurkuma, dankzij zijn curcuminoïden en essentiële olie. Volgens wetenschappelijke studies is de ontsteking het startpunt dat een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van de meeste ziekten, waaronder: hart- en vaatziekten, kanker, longaandoeningen, neurologische aandoeningen (waaronder ook de ziekte van Alzheimer), auto- immuunziekten, artritis en diabetes.

Kurkuma poeder – Kurkuma sap
Het integrale, verse kurkuma sap is de meest complete en natuurlijk actieve vorm van kurkuma. De curcumine en essentiële olie in vers kurkuma sap combineren hun eigenschappen voor een doeltreffend en gunstig effect op de gezondheid en het welzijn. De essentiële olie van verse kurkuma activeert de absorptie van curcumine in het lichaam voor een maximale doeltreffendheid, vandaar dat er geen enkele noodzaak is om peper (piperine) toe te voegen. Kurkuma poeder daarentegen wordt gemaakt van gedroogde wortelstokken en bevat geen essentiële olie. Opdat de curcumine geabsorbeerd kan worden in ons lichaam, moet er aan het kurkuma poeder peper of piperine (actief bestanddeel van peper) toegevoegd worden, wat niet altijd goed verdragen wordt door onze spijsvertering, maag.

Biologisch kurkuma sap
Een 100% puur sap van superieure kwaliteit met een optimaal behoud van actieve bestanddelen. Het is een geperst sap van verse kurkuma wortelstokken uit biologische landbouw waar de wortelstokken geteeld worden zonder pesticiden en met respect voor het milieu. De originaliteit van het kurkuma sap is te danken aan zijn samenstelling (verse kurkuma) en zijn vermogen om de vaste en vluchtige fytonutriënten te behouden en alle actieve bestanddelen van de verse kurkuma: curcuminen, essentiële olie, etc. Dit maakt het verschil met het kurkuma poeder die deze kostbare essentiële olie niet bevat. Het sap heeft een stimulerende, uitgesproken smaak. De verpakking, een 250 ml fles van donkergroen glas, beschermt de inhoud tegen UV stralen.

Gebruik van Martera Curcuma Sap Bio

Neem 15 ml (1 soeplepel) kurkuma sap per dag, puur of gemengd met een ongezoet vruchtensap of het Martera voedingssupplement Vibracell®. Bij voorkeur ‘s morgens op een nuchtere maag innemen, 15 à 30 minuten voor het ontbijt. Fles goed schudden voor gebruik. Eens de fles open, in de koelkast bewaren en binnen 1 maand consumeren.

Ingrediënten Martera Curcuma Sap Bio

puur sap van verse kurkuma wortelstokken (Curcuma longa L.)*, zuurteregelaar citroenzuur. (*) van biologische landbouw gecontroleerd door BE-BIO-01
Martera Curcuma Sap Bio 250 ml
€ 14,50
€ 12,33
(€ 4,93 / 100 ml)

Laatste reviews en ervaringen met Martera curcuma sap bio

Schrijf een review
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  heeft een heel sterke smaak en dat moet je toch lusten om in te nemen, bovendien heeft het ook een sterk kleur dus moet je oppassen dat je geen vlekken maakt
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Heb maanden Glucosamine en Chondroitine genomen zonder een merkbare verbetering van mijn beide knieën tot ik ergens las dat deze ondersteuningssupplementen weinig nut hebben tot zolang de ontstekingen niet weggewerkt zijn. Sinds ik dit Curcuma sap neem voel ik duidelijk een verbetering met dit natuurlijke middel tegen de ontstekingen van de gewrichten en een betere interactie met de reeds twee voorheen genoemde voedingssupplementen .
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik neem het voor gewrichtsklachten in de rug, ik denk dat het even tijd nodig heeft, maar m'n man zijn hielspoor was binnen drie weken over! Vooralsnog zijn we heel tevreden.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dit is een heel goed product,en wordt goed in het lichaam opgenomen.Het werkt goed op ontstekingen.Je merkt het al heel gauw als je het gebruikt.Ik blijf het voorlopig gebruiken.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Het curcuma martera sap wordt snel opgenomen en werkt dus ook snel. Ik merkte heel snel verlichting van de pijn. De smaak is niet echt lekker, maar wordt je snel gewoon. En minpuntje is misschien dat de fles na opening slechts 1 maand houdbaar is.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Nog betere prijs / kwaliteit dan die van Natuval. Sterkere / Bitterder smaak ook. Complete / vloeibare kurkuma sap met alle goede, actieve bestanddelen dat na opening 30 dagen te gebruiken is.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Perfect. Curcuma in de zuiverste vorm. Voor mij nog beter dan de dagelijkse pilletjes. De smaak is wel wat wennen, maar dat neem ik er graag bij. Groeten!

Martera Curcuma Sap Bio kopen

Je kan Martera Curcuma Sap Bio van het merk Martera, geproduceerd door DITRA , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Superfoods