Omschrijving van Leppin Aminochel IJzer 8 mg

IJzer is een van de belangrijkste sporenelementen, essentieel voor het goed functioneren van het lichaam. IJzer, samen met Koper, is betrokken bij de productie van hemoglobine, een eiwit dat zuurstof door de rode bloedcellen transporteert en zodus deelneemt aan het ademhalingsproces van het lichaam. IJzer speelt ook een rol bij de productie van verschillende andere eiwitten, enzymen en neurotransmitters. Het voorkomt en geneest bepaalde types bloedarmoede (ijzergebreksanemie) en stimuleert het immuunsysteem en de weerstand tegen infecties en algemene vermoeidheid. 

Een man verliest elke dag ongeveer 0,9 mg ijzer en een vrouw, tijdens haar periode van genitale activiteit, ongeveer 1,3 mg. Deze ijzervoorraad moet worden vernieuwd om niet ernstig uitgeput te raken. De bloedarmoede die hieruit voorkomt treedt enkel op in een vrij gevorderd stadium. Het is pas waneer de reserves ijzer op zijn dat de productie van rode bloedcellen aangetast wordt. Vóór deze fase kunnen we spreken van een prelatent tekort. Latent ijzertekort is een toestand waarin de reserves worden geleegd, maar waarbij het hemoglobineniveau nog steeds boven de ondergrens van 'normaal' ligt. In dit stadium kunnen de volgende biochemische abnormaliteiten optreden: verhoogde vrije protoprofyrine in erythrocyten, een verlaging van plasma-ijzer, een afname van het gehalte aan cytochroom oxidase weefsel, een verlaging van de gemiddelde concentratie van hemoglobine in erytrocyten en ten slotte een verlaagde concentratie van serum-ferritine.

Gebruik van Leppin Aminochel IJzer 8 mg

2 tabletten per dag met een glas water bij de maaltijd. 

Ingrediënten Leppin Aminochel IJzer 8 mg

Ingrediënten
IJzer bisglycinaat 70 mg (14mg/tablet)

Inactieve ingrediënten
microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat, stearinezuur, siliciumdioxide.
€ 7,76
Product niet verkrijgbaar

Laatste reviews en ervaringen met Leppin aminochel ijzer 8 mg

Schrijf een review
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Zeer goed product, niets te zeggen. Kleine pil zeer gemakkelijk in te nemen met een beetje water. Product goed gesloten om de pillen zonder problemen te bewaren. Grote doos.
 • 4/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Zeer slechte tablet, maar zichtbare resultaten na 15 dagen in het bloedonderzoek. Niet gemakkelijk om rekening te houden met de smaak. 2 tabletten per dag zijn voldoende.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Goed product voor een lage prijs. Makkelijk in te slikken kleine pillen en de typische ijzerpillen smaak, die vele andere ijzerpillen hebben , heeft dit product niet.

Leppin Aminochel IJzer 8 mg kopen

Je kan Leppin Aminochel IJzer 8 mg van het merk Leppin, geproduceerd door LEPI VITS BELGIUM , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Ijzer