FRONTLINE Spot On Vlooien en Teken Hond L 3 pipet(ten)

Frontline  
0 Reviews
  Schrijf een review
€ 32,28
€ 24,21
Toevoegen aan favorieten

Dit is een geneesmiddel

Bijsluiter van FRONTLINE Spot On Vlooien en Teken Hond L 3 pipet(ten)

Omschrijving van FRONTLINE Spot On Vlooien en Teken Hond L

Frontline® Spot-On is een gemakkelijk aan te brengen vloeistof die uw hond goede bescherming tegen vlooien en teken biedt. Vlooien sterven binnen 24 uur, teken en bijtende luizen binnen 48 uur. Frontline® Spot-On beschermt uw hond 4 weken tegen teken en 4 weken tegen vlooien. Voor honden van 20 kg tot 40 kg.

Indicatie

De therapeutische indicaties zijn de behandeling en preventie van besmetting met vlooien, bijtende luizen en teken bij de hond.
Een eenmalige toediening zorgt voor een bescherming tegen vlooien tot maximaal 3 maanden en tegen teken gedurende 1 maand.

Gebruik van FRONTLINE Spot On Vlooien en Teken Hond L

TOEDIENING : toediening als spot-on.

DOSERING:
- 1 pipet van 0,67 ml voor een hond met een gewicht tussen 2 kg en 10 kg
- 1 pipet van 1,34 ml voor een hond met een gewicht tussen 10 kg en 20 kg
- 1 pipet van 2,68 ml voor een hond met een gewicht tussen 20 kg en 40 kg
- 1 pipet van 4,02 ml voor een hond met een gewicht tussen 40 kg en 60 kg
- voor honden met een gewicht van meer dan 60 kg : een pipet van 4,02 ml en een pipet overeenkomstig met het resterend gewicht gebruiken.

Deze posologie laat toe om een gemiddelde dosering van 10 mg/kg te bekomen (minimum 6,7 mg/kg - maximum 13,3 mg/kg). Binnen deze schommelingen van 33% werd de werkzaamheid van het diergeneesmiddel aangetoond.
In afwezigheid van veiligheidsstudies is het minimale behandelingsinterval 4 weken.

De top van de pipet afbreken en de inhoud van de pipet volledig gebruiken. Direct op de huid aanbrengen, hiervoor de haren tussen de schouderbladen spreiden zodat het niet kan opgelikt worden.

Ingrediënten FRONTLINE Spot On Vlooien en Teken Hond L

Werkzame bestanddelen per pipet van 2,68ml

Fipronil 10g

Hulpstoffen

Excipiens q.s.p. 100ml

Ethanolum; Polysorbatum 80; Polyvidonum; Butylhydroxyanisolum; Butylhydroxytoluenum; Diethylene glycol monoethyl ether.

Bijwerkingen van FRONTLINE Spot On Vlooien en Teken Hond L

Indien het diergeneesmiddel opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden opgemerkt, hoofdzakelijk te wijten aan het excipiens.

Onder de uitzonderlijk zeldzame vermoedelijke bijwerkingen werden voorbijgaande huidreacties op de toedieningsplaats (schilfering, lokaal haarverlies, jeuk, roodheid) en algemene jeuk of haarverlies gemeld. Uitzonderlijk werden overmatig speekselen, neurologische symptomen (overgevoeligheid, depressie, nerveuze symptomen), braken of ademhalingssymptomen opgemerkt na gebruik.

Indien u bijwerkingen vaststelt, zelfs wanneer die niet in deze bijsluiter worden vermeld, of u vermoedt dat het diergeneesmiddel niet werkzaam is, wordt u verzocht uw dierenarts hiervan in kennis te stellen.

Waarschuwing

Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren.
Niet bewaren boven 30°C. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking.
Dit diergeneesmiddel niet gebruiken na de uiterste gebruiksdatum vermeld op de buitenverpakking na EXP. De uiterste gebruiksdatum verwijst naar de laatste dag van de maand.
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
€ 32,28
€ 24,21

FRONTLINE Spot On Vlooien en Teken Hond L kopen

Je kan FRONTLINE Spot On Vlooien en Teken Hond L van het merk Frontline , geproduceerd door BOEHRINGER INGELHEIM ANIMAL HEALTH BELGIUM , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Dierengeneesmiddelen of via de volgende categorie:
Dierenverzorging > Honden > Vlooien, Teken & Luizen