€ 19,98
€ 14,39
Bespaar 28% (€ 5,59)
Promotie 28% korting
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van Etixx Iron 125 AA

IJzer is een functionele component van hemoglobine en myoglobine, twee stoffen verantwoordelijk voor het transport en de opslag van zuurstof in ons lichaam. De fysieke prestaties zijn afhankelijk van een efficiënte levering en gebruik van zuurstof in de actieve spieren. Daarom speelt ijzer dus een belangrijke rol. Het helpt met de energieproductie en draagt bij tot een normaal zuurstoftransport. Tot slot is ijzer ook nodig voor de aanmaak vanrode bloedcellen, de cognitieve functie en de normale werking van het immuunsysteem.

IJzertekorten zijn niet ongewoon. Een langdurig tekort aan ijzer kan leiden tot bloedarmoede (= anemie), wat sterke vermoeidheid met zich brengt en dus negatieve gevolgen heeft voor de sportprestaties. Een bloedanalyse bij de arts kan snel uitsluitsel geven over eventuele tekorten.

IJzer is erg belangrijk voor de werking van de spieren tijdens inspanningen, omdat het bijdraagt tot een gezond zuurstoftransport in het lichaam, daarom is Etixx Iron 125 AA zo interessant voor sporters. Bij hoogtestages bijvoorbeeld zorgt supplementatie voor de aanmaak van rode bloedcellen. IJzer wordt beter opgenomen in combinatie met vitamine C en minder goed in combinatie met cafeïne of calciumrijke producten. Etixx Iron 125 AA bevat bovendien vitamine C, B2 en B6, die bijdragen aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Vitamine B12activeert de natuurlijke energie in het lichaam en de aanmaak van rode bloedcellen. Mangaan draagt bij aan de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress en ondersteunt het normale energiemetabolisme.

Etixx Iron 125 AA maakt gebruik van een chelaatvorm (gebonden aan aminozuren) en is daardoor gemakkelijk verteerbaar.

Voor wie kan Etixx Iron 125 AA voordelig zijn?

Etixx Iron 125 AA is vooral geschikt voor duursporters die extra nood kunnen hebben aan ijzer (wielrennen, langeafstandslopen, triatlon ...). Daarnaast kan dit supplement nuttig zijn voor alle andere sporters die vermoeid zijn of minder energie hebben.Zeker ook aan te raden voor risicogroepen: vrouwen, vegetariërs/veganisten en atleten die een dieet volgen. Ook op hoogtestage kan het ijzer in Etixx Iron 125 AA voor een optimale aanmaak van rode bloedcellen en het zuurstoftransport.

Indicatie

 • Hooggedoseerd ijzerpreparaat in aminozuur-chelaatvorm voor betere absorptie
 • Bevat vitaminen en mineralen die bijdragen tot beter opname van ijzer
 • Minimaal risico op constipatie dankzij aminozuurchelaatvorm

Gebruik van Etixx Iron 125 AA

1 capsule per dag

Ingrediënten Etixx Iron 125 AA

Chlorella (gestandaardiseerd op chlorofyl) – IJzerbisglycinaat – Gelatine – L-ascorbinezuur– Chlorofyl – Wijnstok droog extract (Vitis Vinifera, maltodextrine) - Nicotinamide – Magnesiumstearaat - Mangaanbisglycinaat - pyridoxine HCl– Koperbisglycinaat – Riboflavine– thiamine HCl – Foliumzuur -Cyanocobalamine

€ 19,98
€ 14,39

Laatste reviews en ervaringen met Etixx Iron 125 AA

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  4/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.

  Vind het leuk.

  Gemakkelijk door te slikken, ironische smaak (zoals het hoort). Ik neem het nu al 2 weken, kan niet zeggen of het helpt of niet... Te vroeg om te zeggen. Voor degenen met de constipatie problemen - wees voorzichtig, Iron kan problemen uitlokken van deze site.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  ijzersupplement dat goed verdragen wordt, terwijl vele andere zwaar op de maag kunnen liggen er is ook geen invloed op de stoelgang, terwijl andere supplementen vaak obstipatie veroorzaken !

  Was deze beoordeling nuttig?

Etixx Iron 125 AA kopen

Je kan Etixx Iron 125 AA van het merk Etixx , geproduceerd door CERES PHARMA OTC 1 , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Specifieke Dieetvoeding of via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Ijzer
Vitamines & Voedingssupplementen > Multivitaminen
Welzijn & Gezondheid > Specifieke dieetvoeding > Preparaten voor sportinspanningen
Welzijn & Gezondheid > Sport > Energie > Supplementen