€ 39,99
€ 27,19
(€ 45,32 / kg)
Bespaar 32% (€ 12,80)
Promotie -32% korting geldig t.e.m. 31/03/2019
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Etixx High Proteinreep Kokosnoot Vanille

Eiwitten of proteïnen zijn essentiële voedingsstoffen die voorkomen in een gezonde en evenwichtige voeding (bv. in vlees, vis, eieren, melk of noten). Ze dragen bij aan het behoud en de opbouw van de spiermassa. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten voor sporters varieert tussen 1,2 en 1,7 g/kg lichaamsgewicht per dag.Het wordt aangeraden om eiwitrijke maaltijden te verspreiden over de dag.

Fysieke inspanning, en in het bijzonder krachttraining, resulteert in een verhoogde eiwitafbraak en -synthese. Om de eiwitafbraak te beperken na de inspanning, is het belangrijk dat je voldoende eiwitten inneemt en zodoende de spiereiwitsynthese stimuleert, want dit is de basis voor spiergroei. Onderzoek heeft aangetoond dat de inname van 20 g eiwit direct na de training volstaat om de spiereiwitsynthese maximaal te stimuleren(Philips 2012)1en dus kan bijdragen tot de spiergroei.

Weiproteïne is een van de meest hoogwaardige eiwitten op de markt en bevat alle essentiële aminozuren. Weiproteïnen worden sneller verteerd en geabsorbeerd (in vergelijking met bijvoorbeeld caseïne) en kan dus gemakkelijk worden ingenomen na de training wanneer de spiereiwitsynthese cruciaal is.

De Etixx High Protein Bar bevat 20 g eiwitten en 15 g koolhydraten, en is daarom de ideale recuperatievoeding na een power- en krachttraining. Het is namelijk aangetoond dat de gelijktijdige inname van eiwitten en koolhydraten leidt tot een beter herstel van het spierglycogeen, een ander aspect van het herstel (Zawadzji 1992)2 .

 1. Phillips S. Dietary protein requirements and adaptive advantages in athletes. British Journal of Nutrition 2012;108(S2): S158-S167.

 2. Zawadzki K, Yaspelkis, B, Ivy J. Carbohydrate-protein complex increases the rate of muscle glycogen storage after exercise. Journal of Applied Physiology 1992;, 72(5): 1854-1859.

Voor wie kan de Etixx High Protein Bar voordelig zijn?

De Etixx High Protein Bar is geschikt voor explosieve sporters die aan kracht- ofpowertraining doen (bv. werpers, sprinters en rugbyspelers). Deze proteïnereep wordt bij voorkeur na een training of wedstrijd gegeten, bij beperkte uitputting van de spierglycogeenreserves.

Indicatie

 • Hoogwaardig wei-eiwit dat optimale groei en snel herstel van spiermassa ondersteunt
 • Mix van snelle en trage eiwitten
 • Met echte Belgische chocolade

Gebruik van Etixx High Proteinreep Kokosnoot Vanille

Onmiddellijk na de inspanning: 1 bar

Ingrediënten Etixx High Proteinreep Kokosnoot Vanille

 Proteïnemix (Gelatinehydrolysaat,   melk  eiwitten, weiprotëine-isolaat  (melk)  , proteïne-isolaat van soja) - Chocolade 20 % (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator:   sojalecithine) - Bevochtigingsmiddel: Glycerol - Glucosesiroop - Oligofructose - Kokosnoot 2,7 % - Aroma's - Cacaomassa - Emulgator: soja lecithine. 

€ 39,99
€ 27,19
(€ 45,32 / kg)

Laatste reviews en ervaringen met Etixx High Proteinreep Kokosnoot Vanille

Schrijf een review
 • fullfullfullfullfull
  5/5
  Beoordeeld door
   

  Ideale snack achter het powertrainen. Handige individuele verpakkingen om mee te nemen in de sporttas. Heel voordelig van prijs. Wat mij betreft een aanrader!

  Was deze beoordeling nuttig?

Etixx High Proteinreep Kokosnoot Vanille kopen

Je kan Etixx High Proteinreep Kokosnoot Vanille van het merk Etixx, geproduceerd door TEAM ETIXX , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Sportvoeding & Energiedrinks of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Sport > Spieropbouw > Proteïne