€ 29,90
€ 26,91
(€ 44,85 / kg)
Bespaar 10% (€ 2,99)
Promotie

GRATIS Etixx Cafeïne Gums 30 g bij aankoop van 2 Etixx producten. Max 1 per bestelling, zolang de voorraad strekt.

Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Etixx Energy Sport Bar Marsepein

De Etixx Energy Marzipan is een pure, hoog kwalitatieve marsepeinreep die verrijkt is met magnesium en 31g koolhydraten bevat per bar.
 • Bevat koolhydraten (62%) voor langdurige energievoorziening tijdens inspanningen
 • Kan gebruikt worden als koolhydraatrijk tussendoortje
 • Kwalitatieve marsepein (40% amandelen)
 • Bevat magnesium, dat bijdraagt aan een normaal energiemetabolisme en vermindering van vermoeidheid en moeheid
 • Met ±10 % meer vet, in vergelijking met Etixx Energy Sport Bar, ideaal tijdens het eerste deel van langdurige inspanningen van lage intensiteit
De hoeveelheid beschikbare koolhydraten is een prestatiebepalende factor voor langeduurinspanningen en intermittente inspanningen (afwisselend inspanning en korte rustperiode) aan hoge intensiteit. Daarom is het belangrijk dat koolhydraten aangevuld worden tijdens deze inspanningen. Ze zorgen namelijk voor het op peil houden van het bloedglucoseniveau tijdens het sporten en de aanvulling van spierglycogeen.
 
Deze energierepen zijn geschikt voor zowelvóór als tijdens de inspanning.Voor de inspanning dient het lichaam van de sporter een zo groot mogelijke voorraad koolhydraten te bevatten. Dit gebeurt door de dagen vóór de wedstrijd of zware training koolhydraatrijk te eten (= carbo-loading) en 1.5 tot 4u voor de wedstrijd/training een koolhydraatrijke maaltijd te nuttigen. De Etixx-energierepen kunnen gegeten worden als tussendoortje de dagen vóór de wedstrijd en tijdens of kort na de pre-competitiemaaltijd. Tijdens inspanningen van 1-2u en 2-3u wordt aangeraden om respectievelijk 30 en 60g koolhydraten in te nemen per uur, wat overeenkomt met 1 à 2 energierepen.
 
Indien tijdens langdurige inspanningen geen koolhydraten zouden worden ingenomen, zouden spierglycogeenreserves uitgeput zijn na ongeveer 90min. Hoeveel koolhydraten dien ik in te nemen tijdens een inspanning (Figuur)?
 
Inspanningen < 1u(15): niet nodig om koolhydraten in te nemen tijdens een inspanning.
Inspanningen 1-2u:30gkoolhydraten per uur
Inspanningen 2-3u:60gkoolhydraten per uur
Inspanningen >2.5-3u: tot90gkoolhydraten per uur

De Etixx Energy Marzipan is een pure, hoog kwalitatieve marsepeinreep die verrijkt is met magnesium en 31g koolhydraten bevat per bar. Ze leveren niet alleen de nodige energie (via 31 g koolhydraten per reep) voor de beste prestaties, maar bevatten ook  ±10 % meer vet (voornamelijk onverzadigd vet) dan de Etixx Energy Sport Bars. Daarom zijn ze ideaal tijdens het eerste deel van langdurige inspanningenvan lage intensiteit.

Indicatie

Energierepen zorgen voor langdurige energievoorziening tijdens inspanningen en zijn daarom uitermate geschikt voor inname tijdens trainingen en wedstrijden van duuratleten (marathonlopers, triatleten, wielrenners, langeafstandzwemmers …) en team- en racketsporters (voetballers, basketballers, tennissers…). Ook voor explosieve sporters die trainingen afwerken van enkele uren (bv.  sprinters, springers, werpers, gewichtheffers …) en atleten die middellange inspanningen leveren (lopers, zwemmers, kajakkers, roeiers …) kunnen  energierepen nuttig zijn om de energiereserves op peil te houden.

Gebruik van Etixx Energy Sport Bar Marsepein

Als carbo-loading1 bar (als tussendoortje)
10 min VOOR1 bar
TIJDENS1 à 2 bars per uur inspanning*

* 1 à 2 bars zorgen voor respectievelijk ~30 en ~60g koolhydraten.

Ingrediënten Etixx Energy Sport Bar Marsepein

Suiker, amandelen, glucosestroop, stabilisatoren (glycerol, sorbitol), magnesiumoxide.
€ 29,90
€ 26,91
(€ 44,85 / kg)

Laatste reviews en ervaringen met Etixx Energy Sport Bar Marsepein

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  zeer goed produkt

  snelle levering, goede prijs

  Was deze beoordeling nuttig?

Etixx Energy Sport Bar Marsepein kopen

Je kan Etixx Energy Sport Bar Marsepein van het merk Etixx , geproduceerd door CERES PHARMA , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Sport > Energie > Energierepen