€ 3,90
€ 3,51
(€ 3,51 / 100 g)
Bespaar 10% (€ 0,39)
Product niet verkrijgbaar

Omschrijving van Dukan Zoute Haverzemelenkoekjes

Het was al bekend dat haverzemelen een preventieve werking hebben op hart en bloedvaten (beheersing van het cholesterolgehalte), diabetes en de darmwerking.

Tien jaar geleden heeft het Dukan method haverzemelen opgenomen. Studies tonen aan dat de ontlasting bij gebruik van haverzemelen meer calorieën bevat dan wanneer er geen haverzemelen worden gebruikt. Deze eigenschap heeft te maken met de maling (grootte van de zemelen) en het builen (scheiden van de vlokken).

Als de zemelen te fijn gemalen of te grof zijn, dan nemen deze eigenschappen af. Onvoldoende gemalen zemelen bevatten een hogere concentratie snelle suikers. Daarom hebben niet alle haverzemelen dezelfde kwaliteit en worden de meeste op de ouderwetse wijze gemalen en gebuild voor culinair gebruik. Medicinaal gebruik vereist een gemiddelde maling en een vergaand builproces.

Dit wordt aangegeven met de haverzemelen index M2Bis-B6, die wij als voorwaarde aan onze producenten hebben gesteld.

Waar zijn haverzemelen goed voor?
Zodra haverzemelen worden ingenomen, mengen ze zich met de voedselbolus. Als de maaltijd drank bevat, dan zuigen de oplosbare vezels zich vol met water en vullen ze de maag, waardoor ze een krachtig verzadigend effect hebben in de darmen.

In de twaalfvingerige darm worden enzymen op de voedselbolus losgelaten vanuit de pancreas, lever en galblaas. De voedingstoffen worden afgebroken tot basiselementen: eiwitten tot aminozuren, lipiden tot vetzuren en koolhydraten tot glucose. Vervolgens kunnen ze via de darmwand worden opgenomen in het bloed.

Op dit sleutelmoment in de spijsvertering spelen de haverzemelen hun rol. De vezels die vermengd zijn met het afgebroken voedsel kleven vast aan de omringende elementen die daardoor niet in het bloed kunnen worden opgenomen en dus meegevoerd worden naar de dikke darm, waar ze omgezet worden in calorierijke ontlasting. Op deze wijze worden calorieën, cholesterol en suikers afgevoerd.

Werking haverzemelen:
Twee eenvoudige maar essentiële fysieke eigenschappen. De medicinale werking van haverzemelen berust op twee fysieke eigenschappen: het absorptievermogen, tot 22 keer het eigen volume aan water en de viscositeit, waardoor de zemelen in staat zijn om alles te vangen en vast te houden waar ze mee in aanraking komen.

Gebruik van Dukan Zoute Haverzemelenkoekjes

Haverzemelen zitten boordevol vezels en zijn heel goed voor uw gezondheid. De haverzemelen van het Dukan zijn niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook nog eens 100% biologisch.

Ideaal voor uw ontbijt: vermeng de haverzemelen met warme melk voor heerlijke pap, of maak er pancakes mee. U kunt ze ook voor andere deegrecepten gebruiken als vervanger van meel, bijvoorbeeld brood- of pizzadeeg. Ten slotte zijn haverzemelen ook heerlijk in yoghurt of kwark.

Ingrediënten Dukan Zoute Haverzemelenkoekjes

Haverzemelen (91%), sesamzaad, maanzaad, zout (1,6%), zonnebloemolie, tarwemout, gist, zuurteregelaar: natriumhydroxide.

ALLERGENEN: Gluten (haver en mout), sesam.

Waarschuwing

Op een koele en droge plek bewaren.
Bij voorkeur consumeren vóór de uiterlijke houdbaarheidsdatum vermeld op het zakje.
€ 3,90
€ 3,51
(€ 3,51 / 100 g)
Product niet verkrijgbaar

Laatste reviews en ervaringen met Dukan Zoute Haverzemelenkoekjes

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Deze zoutjes zijn heel lekker. Als je hartige trek hebt,is dit een goede snack. Ze lijken erg op "pepsils",die zoute stokjes. Voor laat in de middag of bij de tv zijn ze ideaal.

  Was deze beoordeling nuttig?

Dukan Zoute Haverzemelenkoekjes kopen

Je kan Dukan Zoute Haverzemelenkoekjes van het merk Dukan, geproduceerd door EUROPHARMA GROUP , bestellen in België bij FARMALINE