€ 19,90
€ 17,91
(€ 17,91 / 100 g)
Bespaar 10% (€ 1,99)
Product niet verkrijgbaar

Omschrijving van Dukan Agar Agar

Agar-agar is een natuurlijke gelatine die zoete en hartige culinaire bereidingen voorziet van een stevigheid.

De basis van agar-agar is 100% natuurlijke rode zeealgenpoeder, een product waar Japanners van smullen. Agar-agar is kleur- en smaakloos waardoor het de smaak van uw gerechten niet verandert.

Werking agar-agar:
De stijvende werking van agar-agar is acht keer zo sterk als die van dierlijke gelatine en vormt daarom een goed alternatief voor vegetariërs of mensen die uit geloofsovertuiging geen voeding met varkensresten willen eten.

Maar de meest interessant eigenschap van agar-agar is dat het het afslanken bevordert. Dierlijke gelatine bevat namelijk veel meer calorieën dan agar-agar die bovendien voor 80% bestaat uit vezels met een zeer hoog absorberend vermogen waardoor deze natuurlijke gelei zich uitzet als het in de maag terecht komt en daardoor voor een verzadigd gevoel zorgt en daarna, als het in de darmen is aangekomen, neemt het een gedeelte van het overtollige vet en het te veel aan suikers op.

Gebruik van Dukan Agar Agar

Verdunnen in een beetje water of in een beetje van het culinaire mengsel, daarna de agar- agarverdunning toevoegen aan het gehele mengsel, goed doorroeren.

Om ervoor te zorgen dat de agar-agarverdunning goed werkt, dient u het op te warmen.

Bij jam of vruchtenmoes (rabarber is als groente toegestaan tijdens de doorloopfase), voegt u de verdunde agar-agar aan het einde van het koken toe. Agar-agar zorgt ervoor dat de smaak en voedingswaarde van verse vruchten beter bewaard blijven omdat u met de gelatine de kooktijd terug kunt brengen.

Voor 1 liter crème voegt u 2 gram agar-agar toe (1 zakje van 2g).

Ingrediënten Dukan Agar Agar

100% agar-agar, zonder kleurstoffen, conserveringsmiddelen of andere toegevoegde middelen.
€ 19,90
€ 17,91
(€ 17,91 / 100 g)
Product niet verkrijgbaar

Laatste reviews en ervaringen met Dukan Agar Agar

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  In het tv programma Smakelijk zie ik Piet dat regelmatig gebruiken en nu gebruik ik het ook om confituur te maken ipv pectine verder gebruik in ook tagtesse als zoetstof.

  Was deze beoordeling nuttig?

Dukan Agar Agar kopen

Je kan Dukan Agar Agar van het merk Dukan, geproduceerd door M+DECINE & TRADITION , bestellen in België bij FARMALINE