€ 22,34
€ 19,88
Bespaar 11% (€ 2,46)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!
Bijsluiter van Dermatix Silicone Sheet Fabric 4x13cm 1 stuk

Omschrijving van Dermatix Silicone Sheet Fabric 4x13cm

Dermatix® Silicone Sheet Clear en Dermatix® Silicone Sheet Fabric zijn ademende en wasbare zelfklevende pleisters gemaakt uit innovatieve siliconen.

Indicatie

Met een buitenkant van zijdezachte stof voor optimaal draagcomfort en gebruiksgemak onder uw kleding.

Gebruik van Dermatix Silicone Sheet Fabric 4x13cm

Dermatix® Silicone Sheet Clear of Dermatix® Silicone Sheet Fabric kan, bij consequent gebruik, bestaand, opvallend en onrijp hypertrofisch en keloïd littekenweefsel verminderen of kan worden gebruikt om het ontstaan van nieuw littekenweefsel te voorkomen en pijn, jeuk, roodheid of hoogte van het litteken te verminderen.

STAP 1: Haal het product uit de verpakking. Gebruik indien nodig een schaar om het product op maat te knippen. Het verband moet iets groter zijn dan het littekengebied. 
STAP 2: Trek de papieren beschermstrip eraf en bewaar die voor later gebruik. Plaats het product met de plakzijde naar beneden direct op het littekengebied. Laat het verband minimaal 12 uur en maximaal 23 uur per dag op zijn plaats zitten. 
STAP 3: Was het littekengebied en beide kanten van het product tenminste één keer per dag met milde zeep en water. Gebruik geen vochtinbrengende zeep, lotions of olie. Er wordt aangeraden een eenvoudige zeep te gebruiken. Spoel het product grondig na om alle zeepresten te verwijderen. Laat het product vervolgens aan de lucht drogen of dep het droog met een pluisvrije doek, voordat u het weer op het litteken aanbrengt. Tussen het gebruik door kunt u het verband bewaren op de papieren beschermstrip.

Bijwerkingen van Dermatix Silicone Sheet Fabric 4x13cm

Zoals met elk plaatselijk materiaal dat direct op het huid oppervlak wordt aangebracht, bestaat de mogelijkheid dat er een reactie optreedt (meestal in de vorm van zweetuitslag). Stop met het gebruik van het product als er een reactie optreedt. Als uw huid er weer normaal uitziet, kunt u het verband weer voor korte periodes op de huid aanbrengen. Daarna kunt u het aantal uren dat u het product gebruikt geleidelijk opvoeren. Houd het littekengebied in de gaten op mogelijke reacties. Blijf de draagtijd verlengen totdat u een comfortabel maximum hebt bereikt. Blijft u problemen houden, gebruik het product dan niet langer en neem contact op met uw arts.

Waarschuwing

Enkel voor uitwendig gebruik. Gebruik geen crèmes, lotions of zalf bij dit product. Deze middelen kunnen de werking van het product beïnvloeden en/of huidirritatie veroorzaken.
WAARSCHUWING! NIET GEBRUIKEN OP OPEN WONDEN.
Dermatix Silicone Sheet Fabric 4x13cm 1 stuk
€ 22,34
€ 19,88

Laatste reviews en ervaringen met Dermatix silicone sheet fabric 4x13cm

Schrijf een review
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Maakt het mogelijk het litteken zonder complicaties te beschermen (geen pleisters voor allergische mensen, het is de top). Zeer gebruiksvriendelijk. Gebruik op lange termijn.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik ben tevreden met de Dermatix gel en sheet. Helaas ben ik zeer ontevreden over de verzendkosten, de sheets en de gel kan als brievenbuspost verzenden worden. Hopelijk veranderen jullie dit in de toekomst.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  De dermatoloog schreef Dermatix voor voor mijn zoon omdat hij een moedervlek had laten wegsnijden.Deze siliconenpleister zou helpen om zorgt ervoor dat het litteken zo minimaal mogelijk wordt. Het is echter nog te vroeg om een beoordeling te geven omdat de moedervlek nog maar 2 weken geleden verwijderd is.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Na half jaar litteken van operatie (en bestraling) nog erg rood en dik, ondanks 2 x per dag smeren met speciale crème. Na 1 week gebruik van deze siliconepleister al heel erg veel verbetering zichtbaar. Verbetering is er nog steeds Pleister voel je niet, blijft goed zitten, eenvoudig dagelijks even schoon te maken met zeep. Mijn 1e pleister gebruik ik nu al 8 weken, is nu wel aan vervanging toe. Veel postiever effect op litteken dan ik had verwacht.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Deze strips zijn gemakkelijk in het gebruik. Ze lijken mij ook een comfortabel en soepel gevoel te geven op de littekens. Over de helen werking kan ik nog niet veel zeggen. Het is nog wat te vroeg.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Lijkt na 3 weken gebruik effect te hebben. Pleister laat in de nacht los, waarschijnlijk bij bewegen. Overdag blijft hij redelijk goed zitten, terwijl de 'clear' uitvoering ook overdag regelmatig loslaat
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Na grote buikoperatie, litteken begint onder het borstbeen, wat een problematische plek is, met deze silliconepleister kan ik gewoon goed zitten, zonder deze pleister niet, het doet dan pijn, jeukt en de huid trekt. Met gebruik van deze pkeister ben ik van dit probleem af.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Het formaat van de Fabric is precies goed en ook over het blijven zitten op je huid, ben ik tevreden. Aangezien de pleister aan de buitenkant zijdezacht is, blijft die goed op zijn plek zitten ook met douchen. En het is fijn, dat deze een bijna huidskleur heeft.
 • 2/5
  Beoordeeld door
   
  Pleister draagt prettig, is net een 2e huid en irriteerd niet. De pleister is makkelijk schoon te krijgen en droogt snel. Na 1 week hecht de pleister helaas niet meer zo goed. Hierdoor blijft deze in de nacht niet op de wond / litteken zitten.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Over deze silicone pleister ben ik supertevreden. De bovenzijde voelt als zijde. Pleister kan meerdere malen herbruikt worden. Pleister beweegt mee maar kan na een tijdje dragen door transpiratie los laten. Zelf heb ik dit opgelost door over de Siliconepleister een eilandpleister te plakken.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  prima produkt, plakt goed, is te knippen in kleinere stukken iniden nodig. NB Had wat mij (en de bezorger) wel via de post verzonden mogen worden. Een niets wegend, voor 99% lege doos is raar verzenden!
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  De silicone sheet Fabric is veel prettiger dan de doorzichtige sheet, blijft veel beter zitten! Of het inderdaad zijn werk doet is nog afwachten, ben net 6 weken aan het plakken.

Dermatix Silicone Sheet Fabric 4x13cm kopen

Je kan Dermatix Silicone Sheet Fabric 4x13cm van het merk Meda Pharma, geproduceerd door MEDA PHARMA , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Littekenverzorging