Farmaline Logo

Kies uw taal

6D Sports Nutrition Multi Vitamine 60 capsules

0 klanten gaven dit product gemiddeld 0,00 van de 5 sterren. 0 Reviews Schrijf een review

Product niet beschikbaar
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!
€ 24,50
€ 22,05 Bespaar 10%
  • Klanten geven Farmaline een 9,4/10
  • Gratis expresslevering vanaf € 29
  • Discrete afhandeling in +3000 afhaalpunten
  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Omschrijving

Vitamines en sporenelementen zijn in het menselijk lichaam betrokken bij tal van processen, en daarom is een juiste inname via de dagelijkse voeding van cruciaal belang. Zo ondersteunen bepaalde vitamines en sporenelementen ons afweersysteem, andere spelen een rol in de energievoorziening van het lichaam, of bij de werking van het zenuwstelsel. Daarom is ook voor sporters een juiste inname van deze voedingsstoffen onmisbaar. Maar, dit wil niet zeggen dat intensief sporten de behoefte aan vitaminen en sporenelementen verhoogt.
 
In de wetenschappelijke literatuur heerst een consensus dat de dagelijkse behoefte van vitaminen en sporenelementen door middel van een gezonde en gevarieerde voeding bereikt kan worden. De dagelijkse inname van een multivitamine is daardoor niet noodzakelijk, en hoeft dus niet ‘preventief’ genomen te worden. Ook wanneer er, bijvoorbeeld via een bloedanalyse, een specifiek tekort aan één specifieke vitamine wordt vastgesteld, is het niet aangewezen om dit te verhelpen met een multivitamine, maar wel met een gericht supplement voor deze specifieke vitamine.
 
In bepaalde situaties is het voor sporters echter wel raadzaam om de dagelijkse inname van vitaminen en mineralen te verhogen door middel van een multivitamine. Hierbij kan gedacht worden aan langdurige periodes van een streng dieet om te vermageren, waarbij de voedselinname dusdanig gereduceerd is dat er ook onvoldoende vitamines en sporenelementen opgenomen worden. Hetzelfde geldt wanneer de voedselinname onvoldoende gevarieerd is, bijvoorbeeld in geval van voedingsintoleranties, of bij langdurig extreem koolhydraatrijk dieet, of koolhydraatarme vetrijke voeding (‘ketogeen’ dieet), of tijdens langdurige periodes van reizen naar landen met een ontoereikend of beperkt voedselaanbod.
 
Samengevat wordt een multivitamine dus bij voorkeur enkel gebruikt als aanvulling op de dagelijkse voeding, en mag het dus zeker niet overgedoseerd worden. Inname van vitaminen en mineralen in dosissen die de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) overschrijden is zinloos en kan zelfs schadelijk zijn. In het geval antioxidanten (vitamine C en E) kunnen hogere doseringen bovendien trainingsadaptaties onderdrukken, zowel in uithoudingstraining als krachttraining, en zodoende de trainingsopbrengst doen verminderen.
 
Om deze reden bevat de “6d MULTI VITAMIN” 100% van de ADH van alle vitamines en de meeste mineralen. De wetenschappelijke formule is samengesteld zodat alle ingrediënten in een goed opneembare vorm zijn toegevoegd. Omdat ijzer, calcium en magnesium bij een gelijktijdige inname elkaars opname ter hoogte van de darm afremmen, zijn juist deze mineralen afwezig in de “6d MULTI VITAMIN”. Indien noodzakelijk kan hiervan een afzonderlijk supplement genomen worden, zoals de “6d IRON FERROCHEL®”.
  • 100% ADH van alle vitamines
  • Aangevuld met spoorelementen
  • Zeer goed opneembaar

Gebruik

Neem één capsule per dag. In te nemen bij een maaltijd.

Ingrediënten

Per Capsule:

vitamin C (ascorbic acid); vitamin K2 (menaquinone); bulking agent: microcrystalline cellulose; zinc bisglycinate; gelling agent: magnesiumstearate; vitamin E (D-alpha-tocopheryl acetate); vitamin B3 (nicotinamide); L-selenomethionine; vitamin B5 (calcium D-pantothenate); copper gluconate; manganese bisglycinate; vitamin A (retinyl acetate); rice concentrate (Nu-flow®); sodium molybdate; vitamin B12 (methylcobalamin); vitamin D3 (cholecalciferol); vitamin B6 (Pyridoxal-5-Phosphate); vitamin B2 (riboflavin); vitamin B1 (thiamine HCl); folate (Quatrefolic®: (6S)-5-methyltetrahydrofolic acid, glucosamine salt); chromium picolinate; potassium iodate; vitamin B8 (D-biotin); (capsule ingredient: hydroxypropyl methylcellulose).
6D Sports Nutrition Multi Vitamine 60 capsules
€ 24,50
€ 22,05
Product niet beschikbaar

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang onze promoties en nieuwigheden via e-mail.

Inschrijven
€5
Korting!
6D Sports Nutrition Multi Vitamine 60 capsules
€ 24,50
€ 22,05
Product niet beschikbaar

Klanten die dit kochten, kochten ook

RedPoints | Farmaline.be

6D Sports Nutrition Multi Vitamine kopen

Je kan 6D Sports Nutrition Multi Vitamine van het merk 6D Sports Nutrition , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Belgische merken of via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Multivitaminen > Volwassenen