€ 16,95
€ 13,22
Bespaar 22% (€ 3,73)
Promotie -22% korting geldig t.e.m. 31/12/2018
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van Pharma Nord Bio-Chromium

Wat is Bio-Chromium?
Bio-Chromium is een chroomsupplement dat per tablet 100 μg van dit essentiële spoorelement bevat. De chromiumbron die voor dit preparaat wordt gebruikt, garandeert een uitstekende opneembaarheid.

Wat is chromium?
Chromium is een essentieel mineraal dat bijdraagt aan een normale vertering en opslag van koolhydraten, vetten en eiwitten. Bovendien ondersteunt chromium de biologische processen die een normale bloedsuikerspiegel reguleren. Anorganisch gebonden chromium wordt in de regel slecht opgenomen in het lichaam. Het effect van een chromiumsupplement wordt echter juist bepaald door de opneembaarheid van de voedingsstof. Bio-Chromium is vervaardigd van een gepatenteerde organische bron, ChromoPrecise®, een chromiumgist dat speciaal ontwikkeld werd met het oog op optimale opneembaarheid. Deze bron wordt geproduceerd met inachtneming van de strengste richtlijnen (de GPM-standaard die gehanteerd wordt bij de productie van farmaceutica) om een uitstekende kwaliteit en veiligheid te garanderen, die bovendien uitvoerig gedocumenteerd is. Elke tablet Bio-Chromium bevat 100 μg goed opneembare chromium van superieure kwaliteit.

Glucose Tolerantie Factor
Studies laten zien dat chromium deel uitmaakt van een molecule die Glucose Tolerantie Factor (GTF) wordt genoemd. Naast chromium bevat GTF niacine (een B-vitamine) en de aminozuren glycine, cysteïne en glutaminezuur. GTF is een cofactor van insuline en helpt glucose naar de lichaamscellen te transporteren.

De lichaamsreserve aan chromium is ongeveer 4-6 mg. Bij het ouder worden kan het chromiumgehalte in verschillende weefsels aanzienlijk dalen, waardoor ook de bloedsuikerspiegel sterker kan gaan fluctueren. Het eten van zoetigheid kan dan tijdelijk verlichting brengen vanwege het snelle ‘suikershot’ dat direct energie geeft, maar het effect verdwijnt alweer snel, waarna de snoeper terug is bij af. Op langere termijn kan de behoefte aan zoetigheid een negatief effect hebben op het lichaamsgewicht. Een product als Bio-Chromium helpt het lichaam normale bloedsuikerwaarden te behouden. Specerijen bevatten relatief veel chromium, hetgeen verklaart waarom mensen in India over het algemeen meer van deze essentiële voedingsstof binnenkrijgen

Verschillende vormen van chromium
Gewoonlijk associëren we chroom met verchroomde kranen in badkamers of verchroomde onderdelen van motoren. De (industriële) chromium die voor dergelijke toepassingen wordt gebruikt, maakt geen deel uit van de menselijke biochemie. Wij hebben chromium nodig in zijn zogenaamde trivalente vorm. Trivalent betekent dat de molecule in staat is drie chemische verbindingen met andere atomen aan te gaan (industrieel chromium is hexavalent).

Onderzoek in Scandinavië, Groot-Brittannië en Amerika heeft aangetoond dat de gemiddelde consumptie van chromium ongeveer 30-40 µg per dag bedraagt. EFSA (European Food Safety Authority) beveelt een dagelijkse inname van 40 µg chromium aan, terwijl de WHO (World Health Organization) de voedingsstof als veilig beschouwd bij inname tot 250 µg.

Welke voedingsmiddelen bevatten chromium?
Goede natuurlijke bronnen van chromium zijn onder andere:
-Schelpdieren
-Vlees
-Noten
-Bonen
-Rozijnen
-Zwarte peper

Wat is bloedsuiker?
Bloedsuiker is de gebruikelijke term voor het glucosegehalte van het bloed, de energiebron van het lichaam. Het hormoon insuline speelt een cruciale rol bij de suikerstofwisseling, omdat de stof het mogelijk maakt dat de suiker in de cellen wordt opgenomen. Chromium draagt bij aan het proces dat insuline aan de insulinereceptoren in de celmembranen bindt.

De normale bloedsuikerwaarden in het lichaam liggen tussen 3 en 7 mmol/l.

Een chromiumsupplement kan bijdragen aan de stabilisering van de bloedsuikerspiegel. Een stabiele bloedsuikerspiegel kan de behoefte aan zoetigheid verminderen.

Indicatie

-Draagt bij aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel
-Draagt bij aan een normale verbranding en opslag van voedingsstoffen
-Hoge opneembaarheid
-Voldoet aan de farmaceutische richtlijnen voor productie en de EU-regels voor voedingssupplementen
-Wetenschappelijk bewezen

Gebruik van Pharma Nord Bio-Chromium

-1 tablet per dag, tenzij anders geadviseerd.
-Bij voorkeur tijdens/na de maaltijd in z'n geheel innemen.
-Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering.
-Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een goede gezondheid is een gezonde levensstijl en een gevarieerde, evenwichtige voeding van belang.

Ingrediënten Pharma Nord Bio-Chromium

Bakkersgist, maltodextrine, microkristallijne cellulose, talk, hydroxypropylmethylcellulose, siliciumdioxide, magnesiumstearaat, chroom(III)chloride.

1 tablet bevat: % ADH Chroom 100 µg 250% ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Chroom in de vorm van het gepatenteerde ChromoPrecise®.

Waarschuwing

-Donker, droog en op kamertemperatuur bewaren.
-Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Pharma Nord Bio-Chromium 60 tabletten
€ 16,95
€ 13,22

Laatste reviews en ervaringen met Pharma nord bio-chromium

Schrijf een review
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  Ik neem dit supplement in combinatie met tyrosine om te herstellen van bijnieruitputting. Ik geef een gemiddelde score omdat het resultaat van deze behandeling pas na langere inname duidelijk zal zijn.
 • 4/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Pharma Nord's bio-chroom helpt de bloedsuikerspiegel in de ochtend onder de 100 te houden en matigt het verlangen naar schadelijke snoepjes
 • 2/5
  Beoordeeld door
   
  ik vind niet dat dit veel doet ik ben nu al langer dan een week aan het in nemen. en mijn drang naar zoet is nog even groot heel erg jammer ik had er meer van verwacht
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Helpt om de drang naar suiker en zoetigheden te verminderen, de bloedsuikerspiegel blijft hierdoor stabiel, geen pieken of hoogten. Is gemakkelijk in te nemen en heeft geen bijwerkingen
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  zeer goede tabletten voor de honger te stillen en de trek in zoet. Heb ze een maand niet genomen en mijn trek in zoet was terug, ik neem ze voor het eten.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Dit product past perfect bij mij, ik wil geen snoepjes meer snoepen, ik raad het ten zeerste aan iedereen die om zijn of haar figuur geeft.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Vermijdt de absorptie van suiker, goed om volledig te nemen in een dieet, persoonlijk ben ik diabeticus met een probleem om gewicht te verliezen en het helpt me.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Super product om de suikerspiegel in bloed te regulariseren op een natuurlijke manier; wel op te passen met verstopping; gebruik van vezels is aan te raden. Pharma Nord producten zijn van super kwaliteit en daarbij nog bio.
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  ben aan mijn tweede doos bezig, is makkelijk door te slikken, niet te groot en glad. Het voorop gestelde resultaat nog niet bereikt, wel iets minder zin in zoet.Nog effen doordoen en hopen dat het doet wat de bijsluiter belooft!
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  het is moeteloos te nemen ,weinig smaak of geur ,tot op heden heb ik nog niet zo een gewenst resultaat ,maar hoop als ik ze langere periode neem ,ik wel het gewenste effect bekom.

Pharma Nord Bio-Chromium kopen

Je kan Pharma Nord Bio-Chromium van het merk Pharma Nord, geproduceerd door PHARMA NORD , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Pharma Nord Bio-Chromium of via de volgende categorie:
Afslanken > Suikerlustverminderende producten
Welzijn & Gezondheid > Diabetes > Voedingssupplementen